Kada se prije nekoliko sezona pojavila na pisti Schwarzkopf Cro A Portera, splitska dizajnerica Monika Sablić svojom ženstvenom modnom vizijom i talentom stekla je status jedne od omiljenijih dizajnerica na domaćoj modnoj sceni i sinonim za romantičan stil modnog izražavanja. S jasno izraženom modnom estetikom i senzibilitetom, Monika svakom kolekcijom ostaje vjerna sebi tako da publici za ovo proljeće/ljeto 2013. nudi balansirani spoj klasičnog prizvuka sa snažnim retro utjecajem. Haljine inspirirane poviješću u suvremenoj interpretaciji, oživjele su romantičan duh i vratile u modu bezvremenski stil koji odiše jednostavnošću i ženstvenošću.

Monika Sablić proljeće/ljeto 2013 Čipkom, svilom i upotrebom organdija naglašava se ženska ljepota, a materijali sami konstruiraju formu slaveći ljepotu ženskog tijela. Nježne i pastelne boje okosnica su ove kolekcije koje na pomalo prikriven način razotkrivaju unutrašnji seksepil. Svojom modnom pričom Monika nam modom donosi dašak prošlog vremena i još jednom potvrđuje tezu povijesti kao vječne riznice modne inspiracije.
Monika Sablić proljeće/ljeto 2013 Idiličan ambijent Hotela Park/Split odlično je poslužio kao kulisa ove modne priče gdje glavnu ulogu „Dama na ladanju“ igraju glumica Ana Gruica i sama dizajnerica Monika Sablić. Druženje dviju dama, njihovu ljepotu i modne igre zabilježio je fotoaparatom glazbenik Luka Nižetić. &!-- --> Fotografije: Luka Nižetić