Kad bi nenajavljeno došla u Vaš radni studio, šta bi prvo uočila na Vašem stolu? Pitanje: Nikolina AdžićKad bi nenajavljeno ušli u moju radionu, vjerojatno bi vam prvo pažnju okupirala količina kože u raznim bojama i teksturama, a na mom bi stolu bila kombinacija koža koje čekaju postati neka nova torba.
Torbe Mure Pehnec dobile su...
Story 
Mura Pehnec Koliko Vam vremena treba da nastane jedna ovakva predivna torba? Pitanje: Zrinka SladoljevIzrada torbe je proces koji traje satima. Svaka izrada iziskuje drugačiji tretman, ponajprije zbog debljine, strukture i kvalitete. Mnogo je tu procesa - krojenje, ljepljenje, šivanje... Koža ne trpi grešku tako da posao iziskuje potpunu predanost i koncentraciju.U čemu ste pronašli inspiraciju za izgled torbice, pogotovo to što u većini dominiraju tri boje. Da li svaka od tih boja priča svoju priču ili je to čista estetika? Pitanje: Ivana CvitkovićMnogo ljudi me to pita - inspiracija je u pravokutniku! Željela sam pomalo matematički pokazati kako jedan pravokutnik ima beskonačan broj mogućnosti ako ga dijelite u 2/3 boje vodoravno. Svaka torba tako priča svoju priču i svojom "pričom" dolazi do osobe.
Torbe Mure Pehnec dobile su...
Story 
Mura Pehnec Mislite li da je izrada takvih torbi isplativa i zašto ste ostali i zbog čega ste ostali vjerni tome materijalu? Pitanje: Kristina KemešićMislim da je izrada robe i torbi u kvalitenim materijalima bitna u moru umjetnih materijala u kojima živimo. Ja sam nekako vjerovanja da obuća i torba moraju biti od kože. Sam rad s kožom je vrlo zanimljiv - kod prave kože imate puno pozitivnih, a i negativnih stvari koje vas na nekom komadu mogu snaći. Ona je nepredvidiva, posebna sa svim svojim porama, znamenima i najvažnije - ona je prirodna. Daleko je isplativije napraviti torbu od umjetnih materijala nego od kože, a na krajnjem kupcu je da odluči što mu je draže. Meni je drago da kao dizajner koji radi sa kožom vidim u tome budućnost.*molimo djevojke da se jave Muri na e-mail kako bi se dogovorile oko predaje... Fotografije: promo