CARITA je priča o dvjema sestrama, Rosy i Maria Carita koje su 1946. počele s radom u La Maison de Beauté, 11 Faubourg Saint-Honoré u Parizu. Frizerke po strukci, primjećuju da u premium kozmetičkim brandovima nedostaje dobro razrađena profesionalna linija, te se odlučuju razviti svoj i konceptualno nov brand  za potpunu njegu kose, lica i tijela.   Carita je svoju veliku slavu zaslužila lakim teksturama vrlo velike efikasnosti i dugotrajnim rezultatima tretmana koje uživaju milijuni klijenata diljem svijeta. Premium kvaliteta, profesionalizam i personalizirani pristup tri su načela i kriterija na kojem je osnovan brand, ali i očuvana njegova reputacija, koju su među prvima prepoznale Brigitte Bardot i vojvotkinja od Windsora, Wallis Simpson.

Luksuznost i kvalitetu potvrđuje i činjenica o velikom broju ikonskih proizvoda koji se prodaju dan danas , a proizvedeni po originalnim recepturama poput svjetski slavnog seruma za lice, tijelo i kosu Fluid de beaute 14 , koji svoj sastav nije mijenjao od samog nastanka 1960. godine. Ipak, Carita stvara i nove trendove, pa je tako razvijala i tehnologiju. Prvi aparat za lice izašao je na tržište 1960. godine, a danas njihov Cinetic Lift Expert aparat omiljen je i nezaobilazan dio profesionalne beauty rutine. Danas, nakon 70 godina, Carita tretmane i proizvode možete naći u njihovim institutima diljem svijeta, kao što su Pariz, London, New York, Rim i Zagreb.   Hidratacija, osnovni korak za ljepotu?   Ovaj korak u kvalitetnoj njezi kože je tako očit, da skoro da zaboravljamo da je ključan. Voda, kao izvor ljepote igra ključnu ulogu za lijepu i zdravu kožu. Dehidrirana koža je ranjivija i na njoj su vidljiviji svi znakovi starenja. Hidratacija ostaje prvi, najbrži i najizravniji način za zaštitu naše ljepote.

2006. Carita je lansirala Ideal Hydratation kao novu, inovativnu liniju koja je do dana postala kultna i stekla brojne obožavateljice diljem svijeta.

Carita Ideal Hydration
Story 
IDEAL HYDRATATION LAGOON GEL  je energizirajući gel za čišćenje lica i skidanje make-upa s očiju i usana. Kožu tonira i vlaži. Sadrži vodu iz polinezijske lagune, fiksator vlage, provitamin E i B. IDEAL HYDRATATION LAGOON SCRUB je napravljen po formuli tradicionalnog Caritinog pilinga Renovateur. Sadrži smljevene koštice suncokreta u finoj emulziji koje uklanjaju mrtve stanice i nečistoću. IDEAL HYDRATATION LAGOON CREAM  je energizirajuća ugodna krema koja istovremeno regenerira umornu kožu, konstantno vlaži i sprečava prijevremeno starenje. Jača prirodni obrambeni sustav kože i štiti od vanjske agresije. Sadrži vodu iz lagune punu minerala i el.u tragovima, fiksator vlage, ekstrakte morskog bilja, ekstrakt suncokretovih sjemenki (štiti od UV zračenja), anti-age kompleks i obrambeni kompleks.
Carita Ideal Hydration
Story 
IDEAL HYDRATATION LAGOON CREAM RICH  je bogatija verzija hidratantne kreme za suhu kožu.

CARITA se 2017. vraća hidrataciji, kao osnovi njege kože i lansira tri nova proizvoda.

Eau des Lagons, rijetki aktivni sastojak je zvijezda ove linije. Riječ je o čistoj vodi iz laguna Polinezije koja izvire iz dubine vulkanskih stijena tisućama godina, a koja je zaštićena koraljnim grebenom. EAU DE LAGOONS je kreirana novom mikroniziranom tehnologijom za intenzivnu hidrataciju kože. Esencije za kožu nikada nisu bile tako osvježavajuće. Ritual dubinske hidratacije počinje vlaženjem kože aktivnom formulom. U srcu proizvoda je voda iz lagune koja održava zaštitnu funkciju kože: provitamin B5, ekstrakt papaje za teksturu kože i Pentavitin koji pruža osjećaj ugode na koži.  
Carita Ideal Hydration
Story 
THE HYDRATATION IMPREGNATION MASKA je ekskluzivna maska kakve su do sada bile rezervirane za institute, a sada je dostupna i u udobnosti vašeg doma gdje dubinski hidratizira vašu kožu u svega 15 minuta. Njezina jedinstvena 3D tekstura se razvlači te se može prilagoditi svakom licu, dajući osjećaj druge kože. Njena holistička struktura se sadrži od 3% bioceluloze, proizvoda biotehnologije baziranog na aerobnoj fermentaciji prirodnih mikroorganizama, te sadrži 97% čiste vode. IDEAL HYDRATATION EYE CONTOUR Obogaćena tijekom tisućljetnog procesa kroz vulkanske stijene polinezijskih atola, voda lagune postaje impregnirana esencijalnim mineralima. Zahvaljujući Carita know-how, on nastavlja svoje putovanje do srca kože za širenje svih svojih prednosti. Puna hidratacije, koža se jača i probudi. Zahvaljujući teksturi gela u vodi, budi pogled, energizira i intenzivno hidratizira. Obogaćena kofeinom i hijaluronskom kiselinom, zaglađuje fine linije i bore, te djeluje na natečenost i tamne krugove. Osim u udobnosti svoje kuće, u Ideal Hydration liniji je moguće uživati i u institutima.
Carita Ideal Hydration
Story 

Carita tretman; Bliss Institut Zagreb

LAGOON IDEAL  HYDRATATION TRETMAN kombinira manualne i instrumentalne metode i redizajniran je kako bi smjestio bioceluloznu masku u srce protokola. Koristi koncentrate morskih algi iz dragocijenog izvora lagune Francuske Polinezije, upravo zato što je lagunska voda najsličnija našoj plazmi te ju koža apsorbira sa izuzetnom lakoćom i uzima najbolje iz nje. Trenutna rehidracija, osjećaj lakoće i ugode prilikom apliciranja proizvoda, manualne masažne i drenažne tehnike samo su neki od benefita koje osigurava Carita INNERGY tehnologija. Kombu ekstrakt zaštiti će mitohondrije i stimulirati cirkulaciju i protok kisika do stanica, a flavonoidi slatke naranče blokirati će štetan utjecaj slobodnih radikala. Tretman možete iskusiti i u kombinaciji s revolucionarnim Carita Cinetic aparatom, gdje koristimo čak 3 aplikacije kao što je ultrazvučno čišćenje lica Skin Refinerom, masažu galvanskom strujom i Metalic Gloves i L.E.D. svjetlost za maksimalnu apsorpciju seruma i predivan zdravi sjaj kože.  
Carita Ideal Hydration
Story