Dvadesetak kilometara od središta hrvatske metropole, u Dugom Selu, početak srpnja bit će u znaku velike zabave s povodom. U subotu, 6. srpnja, Zagrebačka županija, s gradom domaćinom, organizira cjelodnevnu proslavu Dana županije.

U slavljeničkom danu, bit će aktivnosti za sve uzraste.

U velikoj kreativnoj igraonici, uz pomoć zamaskiranih animatora, klinci i klinceze svoj će natjecateljski duh pokazati u maštovitim igrama Obiteljske olimpijade, u zabavnoj će zoni imati dvorac na napuhavanje, stijenu za penjanje i stolove za stolni nogomet, a u edukativnoj zoni izrađivat će makete vulkana i crtati sve što im mašta poželi.

U posebnom korneru na središnjem dugoselskom trgu, predstavit će se kulturna i povijesna baština te razvoj i investicije svih devet gradova Zagrebačke županije uz nastupe KUD-ova i tradicionalnih glazbenih sastava, a obrtnici, poduzetnici i OPG-ovi, bogatstvo svojih proizvoda predstavit će na posebno dizajniranim štandovima.

Provod na otvorenom nije potpun bez prijatelja i dobrog roštilja, pa će kasno poslijepodne timovi svih gradova okušati snage u pripremi najboljeg roštilja, a stručni žiri će proglasiti Miss ili Mistera grilla Zagrebačke županije. Gotovo istodobno, kulinarski studio 'Majstor kuhar' pod vodstvom poznatog chefa Branka Ognjenovića, za sve posjetitelje, pripremit će jedno od najprepoznatljivijih jela tog dijela Hrvatske - slasnu kotlovinu. Nakon smijeha, zabave i ukusnog jela, večer će obilježiti dobra glazba na open air koncertu jaskanskog kantautora Ivana Zaka, čiji obožavatelji već broje dane do 6. srpnja.