Uz Zagreb kao europsku metropolu, nalazi se fantastičan kutak zelenila u kojem se osjeća duh lokalnog načina života i uživa u neponovljivom gastro doživljaju domaće šunke u kruhu, samoborske salame sa svježim kravljim sirom, sarmicama u kiselom zelju i nadaleko poznatim slasticama, samoborskoj kremšniti, rudarskoj greblici ili Jelačić šniti. Vinske ceste na bogatim vinorodnim brežuljcima kriju najfinije okuse lokalnih vina, prvorazrednog bermeta, rakija i likera.

Zagrebačka županija, popularno nazvana “zagrebački zeleni prsten”, zbog svoje bogate povijesti, tradicije, kulture i prekrasnih živopisnih krajolika posebno je atraktivna izletnička turistička destinacija. Daleko od vreve užurbanoga grada, pružit će vam potreban mir i uživanje u prirodi, ali i hedonističko eno-gastro uživanje u ugostiteljskim objektima koji nose oznaku domaće kvalitete „Okusi zagrebačkoga kraja“. Ekološki osviješteni eno-gastro nomadi u svim prednostima zagrebačkog zelenog prstena posebno će uživati 6. srpnja na Danu Zagrebačke županije u gradu domaćinu Dugom Selu, na cjelodnevnom zabavnom programu za sve uzraste, koji će kulminirati pravim vrućim ljetnim koncertom jaskanskog kantautora Ivana Zaka.

Bogat slavljenički program počinje ujutro s kreativnom igraonicom u kojoj će se klinci i klinceze, uz pomoć maskiranih animatora, natjecati u maštovitim igrama. Na središnjem dugoselskom trgu, uz nastupe KUD-ova i tradicionalnih glazbenih sastava, predstavit će se kulturna i povijesna baština te razvoj i investicije svih devet gradova Zagrebačke županije, a obrtnici, poduzetnici i OPG-ovi, bogatstvo svojih proizvoda predstavit će na prodajnom sajmu. Kasno poslijepodne timovi svih gradova okušat će snage u pripremi najboljeg roštilja i natjecati za titulu Miss ili Mistera grilla Zagrebačke županije.

Profesionalci iz Kulinarskog studija “Majstor kuhar”, pod vodstvom poznatog chefa Branka Ognjenovića, za sve posjetitelje, pripremit će jedno od najprepoznatljivijih jela tog dijela Hrvatske - slasnu kotlovinu. Nakon gastro poslijepodneva večer će obilježiti dobra glazba jaskanskog kantautora Ivana Zaka na velikom open air koncertu. - Sretan sam što ću biti dio velike slavljeničke proslave svoje županije i ono što već sad mogu reći je da nas čeka odlična ljetna zabava, rekao je popularni Zak čiji obožavatelji već broje dane do 6. srpnja.