Vjenčanja su zaista posebni događaji. Samim izgovorom te riječi asocira vas na neizmjernu količinu sreće, ljubavi, zabave, smjeha, dobre hrane i tako bi trebalo i ostati.

Često na samom početku znamo čuti od budućih mladenki da uživaju u samoj organizaciji i da će ipak svoje vjenčanje organizirati same što i učine, ali istina je takva da na posljetku na taj dan one su bile organizatori, a ne mladenke koje uživaju sa svojim najdražima. Istina je u tome da je jednostavno previše obaveza za taj dan da ostanete potpuno mirni i fokusirani na bitne stvari poput druženja sa svojim uzvanicima, uživanja u večeri, fotografiranju, plesu, već brinete da li vam je dekorater došao i uredio salu, da li se bend pripremo, hoće li torta stići na vrijeme i još pregršt drugih pitanja.

Organizatori su vaše osobe od povjerenja koje vas vode tokom organizacije te koordinacije vjenčanja. Pregovaramo sa izvođačima te osobama koje će biti uključene u vaše vjenčanje, od voditelja lokacije, dekoracija, banda pa sve do fotografa. Dogovaramo ponude, pregovaramo oko cijena te dogovaramo ostale specifične tehničke detalje, te kada se upustite u takav dio priče kao buduća mlada taj dio prestane biti zanimljivi. Prepustite se osmišljavanju scenografije vjenčanja, dajte si vremena u odabiru dekoracija, vjenčanica, glazbe, upišite tečaj plesa i uživajte u stvarima u kojima zaista možete uživati jer radi se o jedinstvenom danu u životu.



U sferu organizacije ulazi i posao koordinacije. Često mladenci znaju biti zbunjeni pa ćemo vam približiti i taj pojam. Koordinacija podrazumijeva komunikaciju i usmjeravanje svih već dogovorenih izvođača na dan vjenčanja. Koordinator umjesto vas brine oko postava, montaža, demontaža, tonskih proba, dostava torte, prijevoza te je na raspolaganju za sve što je vašim uzvanicima potrebno. Dobri koordinatori su suptilni te drže sve pod kontrolom kako bi se vi mogli opustiti i uživati sa svojim najdražima.

Kako smo na Sajmu vjenčanja imale priliku razgovarati sa mnogo mladenaca koji nemaju organizatore, svakako je naša preporuka angažirati koordinatora vjenčanja. Sve što ste dogovorile, mjesec do dva prije vjenčanja, sumirajte i prepustite koordinatoru. Vjerujte da ćete se osjećati sigurno i zbrinuto te biti u mogućnosti uživati u vjenčanju. Vjenčanje je jedan dan, uspjeli ste dogovoriti sve što ste željeli, zar nije zasluženo da taj dan uživate sa svojim najdražima?