Kontaktne leće zahtijevaju brigu i dodatnu opremu bez koje ne možete nikamo. Naočale pak mogu živcirati, nezgrapne su i zapravo ometaju u tome da živite onako kako želite. Nekada se tu primjenjivalo staro narodno pravilo kao i sa ženama: „Ne možete s njima, ali ne možete ni bez njih“. Međutim, danas to pravilo za naočale i leće više ne vrijedi jer u 10 minuta ih se možete oboje riješiti potpuno bezbolno, a nastaviti funkcionirati još i bolje nego s njima. Može li bolje od toga?



Razgovarali smo s liječnicima iz zagrebačke oftalmološke Poliklinike Bilić Vision koja se bavi laserskim skidanjem dioptrije više od 15 godina. Pitali smo ih sve o predrasudama o kojima smo čitali po forumima. U nastavku donosimo kratki pregled kako zapravo funkcionira lasersko skidanje dioptrije, je li bolno i kome je sve namijenjeno. 

Lasersko skidanje dioptrije je zahvat koji traje 10 minuta, ne boli, obavlja se u lokalnoj anesteziji te je proglašen najizvođenijim medicinskim zahvatom na svijetu. Komplikacije su moguće u 1% slučajeva i sve su rješive. Od lasera se ne može oslijepiti, niti laser može spržiti oko. Nakon laserskog skidanja dioptrije glavna i osnovna nuspojava je kristalno jasan vid bez ikakvih optičkih pomagala. Potencijalni kandidat za lasersko skidanje dioptrije je svaka osoba starija od 18 godina s dioptrijom i astigmatizmom.



Također, ono što je do prije par godina bilo nezamislivo, a to je da nakon laserskog skidanja dioptrije vidite bolje nego s naočalama i kontaktnim lećama, danas je moguće uz Contoura Vision kao najprecizniju personaliziranu dijagnostiku za lasersko skidanje dioptrije, koja se radi prije samog zahvata. Osim što je Contoura Vision Udruženje američkih oftalmologa proglasilo najpreciznijom  dijagnostikom za lasersko skidanje dioptrije – ona se razlikuje od drugih dijagnostika po tome što mjeri apsolutno sve nepravilnosti na rožnici (aberacije i višeg i nižeg reda). Mjerenja omogućuju laseru da najpreciznije moguće ukloni kratkovidnost, dalekovidnost i astigmatizam kod osoba u dobi od 20 do 50 godina. Važno je istaknuti da osim dioptrije, Contoura omogućava i uklanjanje zablješćivanja, odsjaje, kao i probleme u noćnoj vožnji. Pregled za lasersko skidanje dioptrije i operaciju uz Contoura Vision možete obaviti u Poliklinici Bilić Vision u Zagrebu.



Prije samog zahvata potrebno je obaviti pregled kako bi se detaljno pregledalo stanje oka i ustanovilo za koju ste metodu laserskog skidanja dioptrije kandidat. U Poliklinici Bilić Vision cijena takvog pregleda trenutno umjesto 750, iznosi 375 kuna. Također, svi pacijenti koji se naruče na operaciju do 1.9.2019. godine u Poliklinici Bilić Vision mogu ostvariti do 6.000 kuna popusta na sve metode laserskog skidanja dioptrije. 

Rezervaciju termina možete obaviti pozivom na broj 01/4678-444 ili ispunjavanjem kontakt obrasca na njihovoj službenoj stranici: www.bilicvision.hr. Također, od sada se kod njih možete naručiti na pregled ili jednostavno pitati više informacija putem WhatsApp-a ili Viber-a na broj 099/2164-563.