Najavljena na ovogodišnjem CES-u u Las Vegasu, nova gama potentnih gaming prijenosnika iz Lenova je konačno stigla i u naše krajeve. Instar Informatika zasad jedina u svojoj ponudi ima Lenovo Legion Y720 laptope koji su mnogima predmet žudnje već neko vrijeme. Već i prvi pogled otkriva zašto je tome tako.    

  Posebno osmišljen dizajn naznačuje u kojem smjeru će se kretati druženje s budućim vlasnikom. Ruku na srce, ovdje se ne radi o strojevima za prosječnu upotrebu. Y720 vas jednostavno zove da iz njega izvučete maksimum i pri tome zasluženo uživate. Legion Y720 serija je tu da razmazi vaša osjetila i ispuni vam sve zamislive želje. Od svog mlađeg brata, Legion 520 modela, se razlikuje po naprednijim i jačim komponentama koje čine razliku. Srce uređaja su moderni i moćni Intel procesori s novom Kaby Lake arhitekturom te jača grafika, u ovom slučaju se radi o nVidia GeForce 1060 grafičkoj kartici (spremna za VR), koja će vas u paru s fantastičnim full HD IPS zaslonima uvesti u svijet detalja i finesa koji dosad još niste poznavali.  
  Ovisno o preferencijama, na izboru su vam modeli s klasičnim tvrdim diskom koji može biti i potpomognut moćnim SSD-om za munjevite reakcije, brzinu pohrane i otvaranje dokumenata i datoteka kad ih najviše i najhitnije trebate. Višebojna osvijetljena tipkovnica pridonosi sjajnom dojmu i odlično se nadopunjava s modernim zahtjevima današnjih korisnika koji od svog prijenosnog stroja traže više. Za zvuk je zadužen Dolby Atmos koji simulira surround zvuk prilikom gaminga sa slušalicama. Ova opcija nije kompatibilna sa svim igrama, ali na onima s kojima jest pruža vanserijsko gaming iskustvo koje se teško može usporediti s nečim drugim. Gotovo svi modeli iz Y720 serije su opremljeni Windows 10 OS-om za pravi plug'n'play osjećaj. No, nove prijenosne zvijeri iz Lenova ne oslovljavaju samo pasionirane gamere u potrazi za idealnim mobilnim rješenjem, nego i ozbiljne profesionalce koji će u novom Legionu Y720 pronaći savršen alat za video/3D rendering, grafički dizajn i slično.  
  Zasigurno se pitate koliko ćete morati izdvojiti za ovakav ubojit paket, ali cijene bi vas mogle ugodno iznenaditi. Novu Lenovo Legion Y720 seriju nabavite ekskluzivno u Instar Informaticiveć od 9499 kn, pojedini modeli su već dostupni, no za neke ćete se morati predbilježiti. Svejedno, ovakvo nešto se isplati čekati.