Svi pratimo #doljetakaonova na tvom Instagramu. Kako je došlo do toga i na koji način si započela svoju promjenu?

Obzirom da sam već 3 godine trudna ili dojim, odlučila sam se nakon druge trudnoće dovesti u red i posvetiti fizičkoj spremi i zdravlju te pokazati da se do ljeta mogu stesati. Moram priznati težak je to proces ali voljela bih se vratiti stanju prije trudnoća. Izgubiti višak kilograma samo je jedan segment koji želim ostvariti ali prvenstveno trebam riješiti bolnu kralježnicu te se posvetiti treniranju koliko god stignem.

Osim što paziš na prehranu počeli si trenirati i trčanje. Zašto baš trčanje i kako si uspjela ubaciti treniranje 3x tjedno uz sve obaveze koje imaš?

Za početak sam napravila mjerenje u Sportskom savjetovalištu Farmacie gdje su mi rekli sve parametre koji su potrebni da započnem svoju promjenu i koja fizička aktivnost je dobra za mene nakon dužeg netreniranja. Dobila sam i plan prehrane kojeg ću se pokušati držati i sad treniranje postaje samo stvar logistike. Trčim u večernjim satima, što mi savršeno odgovara jer djecu stavim u krevet prije izlaska. Puno mi znači i činjenica da sa mnom trči trenerica iz Trčaone škole trčanja koja me usmjerava i dodatno motivira. Trčala sam i prije, i primjećujem kako noge i glava pamte, no svejedno kao da krećem ispočetka. Uz trčanje radim i vježbe za leđa i trup u studiju MBS jer nakon dvije trudnoće osjetim posljedice koje ne smijem zanemariti.
Teško je uz svakodnevne obaveze izdvojiti vrijeme za treniranje ali ja sam pravi pokazatelj da se sve stigne. Moje blizanke od godinu i pol i beba od 3 mjeseca najbolji su izgovor da ne radim ništa ali jako je važno pokrenuti se i fizički ali psihički. Volim reći – sretna mama, sretna djeca!

Kako izgleda jedan tvoj trening trčanja s trenericom?

Trčanje je odličan sport za sve one koji nemaju vremena jer ne traži puno i trčati se može bilo gdje. Svoj trening odrađujem u blizini kuće i za sve mi treba maksimalno sat vremena. Započnemo s vježbama za zagrijavanje, zatim dinamičkim vježbama i pola sata trčanja koje završava s 10 minuta istezanja. Sve je gotovo relativno brzo, a ja se nakon svakog treninga osjećam odlično.

Koji je glavni cilj do ljeta? Gubljenje kilograma ili i nešto više od toga?

Važan dio mog života trenutno je dojenje, i sigurno ću dojiti još mjesecima, stoga ne očekujem neke drastične promjene što se tiče kilograma. Ono što svakako želim osjetiti je bolja fizička sprema i drugi mentalni sklop jer sam napravila sve što mogu u ovom trenutku da se osjećam dobro u svojoj koži. Trkački cilj mi je utrka na 5 kilometara u lipnju za koju ću, sigurna sam, bit i više nego spremna.

Što bih savjetovala onima koji razmišljaju o promijeni?

Samo treba krenuti! Milijun je izgovora zašto NE i samo jedan zašto DA. Mnoge mame mi kažu da su na kraju dana preumorne da bi još i vježbale i u potpunosti ih razumijem ih jer se i sama tako osjećam, ali upravo nam fizička aktivnost olakšava borbu s obavezama i daje dodatnu energiju. 

Informacije o terminima i lokacijama Trčaone škole trčanja možete saznati na internetskoj stranici www.trcaona.hr