Franckovi baristi tako su posjetiteljima predstavili novitete sezone - pet genijalnih koktela na bazi espressa te cold-brew kave i čaja u alkoholnim i bezalkoholnim varijantama i zanimljivim kombinacijama okusa. 

Uz klasični Espresso Martini kojem je baza Franckov 125 Years Edition espresso s prirodno prisutnim aromama badema te voćnim notama arancina, manga i papaje, u ponudi je i Cointreau Shakerato koji se priprema s espressom prelivenim preko kockica leda i dodataka poput aromatičnog likera pružajući neodoljivi slatkasto-gorki doživljaj u svakom gutljaju. Cream Ice Coffee je pak ledena, kremasta inačica koktela u kombinaciji s čokoladnim sirupom. 

No, najviše su pažnje privukli Franck Cold-Brew kokteli - dvije zanimljive kombinacije okusa s „cold-brew“ kavom i Superiore čajem te dodatkom džina i tonika. Za pripremu ovih osvježavajućih koktela kao baza se koristi kava i čaj dobiveni tzv. „cold-brew“ metodom ekstrakcije hladnom vodom s ledom za koji je u prosjeku potrebno oko 12 do 24 sata. Kavu dobivenu ovom hladnom ekstrakcijom, karakteriziraju nježnije arome što ju čini idealnom za pripremu različitih varijanti koktela.

Svoje vještine u pripremi koktela na bazi kave i čaja predstavio je i Luka Panović iz Rijeke, pobjednik prvog Franck barističkog natjecanja.

„Kada govorimo o okusima i konceptu samih napitaka od kave, očekivanja gostiju nadilaze ustaljene okvire. Traže nova iskustva i doživljaje okusa što je izazovno, ali ujedno otvara i veliki prostor za kreativnost i svestranost u osmišljavanju jedinstvenih načina pripreme kave i čaja te njihove pripreme u zanimljivim varijantama poput koktela. S obzirom na specifičnosti i raznovrsnost omiljenoga crnog napitka, vještina kombiniranja okusa posebno je važna kako bi piće u konačnici imalo zaokružen i izbalansiran okus i aromu“, rekao je Panović. 

R'n'B Weekend festival okuplja poznata imena iz svijeta hrane, pića i kave u HAZU Gliptoteci u Zagrebu te će kroz predavanja, panele, networking i zabavu na tri dana postati centar regionalnog ugostiteljskog svijeta. 

S obzirom da kava uživa posebno mjesto u hrvatskoj kulturi, tako će joj biti posvećen i zaseban dio programa koji će se temeljiti na predavanjima vodećih svjetskih stručnjaka u industriji kave, radionicama i degustacijama.