Prvi dan proljeća i ove će godine u cijelome svijetu obilježiti najveće gurmansko slavlje dosad - globalna inicijativa Good France - u kojoj ovaj put sudjeluje čak 5000 chefova s 5000 jelovnika na pet kontinenata, a sam događaj upisan je u popis nematerijalne baštine UNESCO-a 2015. kada je prvi put započeo.

Restoran Zinfandel's s veseljem najavljuje još jednu veličanstvenu gala večeru prožetu okusima i mirisima francuske kuhinje s potpisom chefice Ane Grgić. Francuske šansone, ružičasti mjehurići Moët & Chandon šampanjca, vrhunska vina, božanstvene provansalske delicije i pokloni kozmetičke kuće L'Occitane en Provence dio su ovogodišnje gala proslave .


Već tradicionalno, petu godinu zaredom restoran Zinfandel's u suradnji s Francuskim institutom i Veleposlanstvom Francuske u Zagrebu sudjeluje u globalnom projektu Good France koji na isti dan na pet kontinenata u više od 5000 restorana slavi francusko kulinarsko umijeće, radost dijeljenja i uživanja u vrhunskim namirnicama i inovativnim receptima. 

U četvrtak, 21. ožujka 2019., na prvi dan proljeća u restoranima i veleposlanstvima diljem svijeta ponudit će se više od 5000 večera na francuski način kako bi se još jednom odalo priznanje veličanstvenoj francuskoj kuhinji. Restoran Zinfandel's zagrebačkog hotela Esplanade jedan je od pionira projekta te će i ove godine za svoje goste pripremiti čarobno gastronomsko putovanje kroz Francusku uz selekciju probranih šampanjaca i vrhunskih vina, uz prigodne šansone i primamljive francuske delicije s potpisom poznate chefice Ane Grgić. 



Uživanje u autentičnim delicijama započinje otmjenom dobrodošlicom u lounge baru hotela uz čašu francuskog šampanjca Moët & Chandon Impérial Rosé i male zalogaje poput poširanog jajeta s tartufima,  originalne delikatese iz Nice tune 'Nicoise' i slasnih inčuna s domaćom tapenadom od crnih maslina. Večera se nastavlja u raskošnom restoranu Zinfandel's uz 'Soocia' tradicionalni provansalski kruh od slanutka, kozjeg sira, pečenih tikvica i prženog ružmarina nakon kojeg slijedi primamljivi poširani brancin uz aioli od češnjaka i maslinovog ulja te pržene pinjole, dok će za glavno jelo biti poslužena 'Daube' junetina u crvenom vinu s pikantnom kremom od cikle i začinskog bilja, ratatoulle i svježi bosiljak. Gosti će se potom počastiti neodoljivom francuskom poslasticom tarte Tatin u kombinaciji s kremom od lavande i cvjetnim medom, a francusko kulinarsko putovanje zaokružit će poklon kozmetičke kuće L'Occitane en Provence kao mirisni podsjetnik na Good France gala večeru. 



Početak večere je u 20 sati, a cijena jelovnika od pet sljedova koja uključuje dobrodošlicu iznosi 585 kn po osobi. Uz svaki slijed jela, prvi hrvatski sommelier, Ivan Šneler za goste je odabrao selekciju probranih francuskih vina, šampanjca, likera i konjaka po posebnoj cijeni. 

Chefica Ana Grgić pozvala je sve goste na ovu posebnu večeru riječima: „Francuska kuhinja za mene je uvijek  tako profinjena i savršeno izbalansirana, pravo nadahnuće. Veseli me što je ove godine poseban naglasak stavljen na prekrasnu Provansu. Nastojat ću svojim tanjurima i kombinacijama okusa povesti goste na mirisno putovanje romantičnim ljubičastim poljima.“

Peto po redu izdanje bit će posvećeno načinu kuhanja koje sadrži manje masnoće, šećera i soli te brine o dobroj hrani i okolišu koristeći zdrave namirnice. 'Menu prijatelj Planeta' koncept je prema kojem su kuhari diljem svijeta osmislili svoje jelovnike uvažavajući ograničene resurse Planeta, smanjenje otpada te korištenje novih kulinarskih dostignuća.