Hrvatska pošta prošle je godine pokrenula internetsku trgovinu Žuti klik, čija bogata ponuda zadovoljava potrebe svih kupaca, a ujedno štedi dragocjeno vrijeme jer za kupnju nije potrebno napustiti toplinu svoga doma. Želite li ovih blagdana učiniti nešto lijepo za one kojima je najpotrebnije, Žuti klik ima rješenje.

Posjetite www.zutiklik.hr od 8. do 18. prosinca 2018. godine i kupnjom darova vratite osmijeh na lice djeci oboljeloj od malignih bolesti. Pri kupnji odabrani dar adresirajte na Hrvatska pošta, p.p. 514, Jurišićeva 13, 10002 Zagreb s naznakom „Za Udrugu Jak kao Jakov“. Svi pokloni kupljeni preko Žutog klika stavljaju se zatim ispod božićnog drvca u poštanskom uredu u Jurišićevoj ulici u Zagrebu. Na kraju akcije, u suradnji s Udrugom Jak kao Jakov, Hrvatska pošta će sve vaše poklone dostaviti oboljeloj djeci. Društvena igra ili, primjerice, slušalice uljepšat će Božić svakom djetetu. Žuti klik nije ograničen samo na internetsko naručivanje proizvoda. Možda će vam biti jednostavnije naručiti odabrane proizvode pozivom korisničkoj službi na broj 072 303 304 ili u poštanskom uredu gdje vas čeka katalog s proizvodima Žutog klika.

Udruga Jak kao Jakov humanitarna je udruga za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti, s osnovnom djelatnošću prikupljanja i pružanja pomoći oboljeloj djeci i njihovim socijalno ugroženim obiteljima. Udruga je nastala u spomen na trinaestogodišnjeg dječaka Jakova Rubida koji se protiv teškog oblika leukemije i epilepsije, od kojih je bolovao, borio pjesmom, smijehom te velikom snagom duha i vjere. Udruga Jak kao Jakov promiče snagu, optimizam i ljubav prema bližnjima u želji da senzibilizira djecu i mlade za socio-emocionalno i humanitarno djelovanje. To djelovanje ostvaruje se humanitarnim radom brojnih volontera koji su sudjelovali u aktivnostima udruge (kreativne radionice, humanitarni štandovi, koncertna događanja, rad s oboljelom djecom).