Mineralni ili kemijski zaštitni filter za zaštitu od sunca? Proizvodi s prirodnim mineralnim zaštitnim filterima, poput cink oksida i titanij dioksida prirodnog su porijekla, a predstavljaju fizičku zaštitu jer, poput ogledala, reflektiraju sunčeve zrake koje se u tom slučaju odbijaju od površine kože. Stoga preporučujemo kreme za sunčanje s prirodnimmineralnim filterima i organskim biljnim uljima, koji ne sadrže nano čestice jer su netoksični i pružaju dovoljnu zaštitu od UVA i UVB zraka, za razliku od onih s kemijskim filterima, kod kojih su često potrebne godine da se utvrdi njihov pravi učinak na naš organizam. Cink oksid i titanij dioksid, zajedno, pružaju odličnu zaštitu kože i od UVA i UVB zraka, čak i za onu najosjetljiviju, a pri tom ne morate brinuti o njihovom štetnom učinku na vaš organizam i organizam vašeg djeteta. Osim toga, oni štite odmah nakon nanošenja, što je posebno važno za djecu koja obično „nemaju vremena“ čekati 20 minuta prije skoka u bazen ili more, koliko je potrebno da se kemijski filter aktivira. Pozitivne strane prirodnih mineralnih filtera:
  • Djelotvorno štite od UVA i UVB zraka
  • Nisu toksični i ne apsorbiraju se u kožu
  • Štite neposredno nakon nanošenja te su osobito pogodni za djecu
  • Traju duže kada su izloženi direktnom djelovanju sunčevih zraka
  • Puno su nježniji prema osjetljivoj koži i manja je mogućnost iritacija, jer ne dolazi do zagrijavanja kože uslijed kemijske reakcije između filtera i UV zraka
  • Manje začepljuju pore od onih kemijskih
  • Duži im je rok trajanja i stabilniji su
Ekološke Earth Line proizvode za zaštitu kože od štetnog djelovanja sunca s prirodnim mineralima potražite u bio&bio trgovinama, ljekarnama i specijaliziranim trgovinama. Sve informacije možete dobiti na telefon 0800 246 246.