Loše navike postale su pravilo, sjedenje u uredu počinje nam smetati, a vježbanje u teretani nam je dosadno pa brzo odustanemo. Trčanje ili nordijsko hodanje možda nije prva aktivnost na koju pomislimo kada želimo promjenu, ali danas, kada svi znaju koliko je treniranje u grupi zabavno, poticajno i dobro za zdravlje, vrijeme je za proširiti svoje granice i razbiti sve predrasude.

Trčaona, najveća škola trčanja i nordijskog hodanja u Hrvatskoj već osam godina od rekreativaca početnika radi trkače, a s treninzima kreće 11. ožujka u tri grada – Zagreb, Split i Rijeka. Sve informacije o terminima i lokacijama možete saznati na internetskoj stranici www.trcaona.hr.

Trčanje u školi idealno je za početnike koji nemaju prethodno iskustvo i fizičku spremu, a oprema potrebna za početak ne zahtjeva velika ulaganja. Trenirka i sportske tenisice bit će sasvim dovoljni. Trkači i nordijski hodači od 25, 35 ili 55 godina, različitih konfekcijskih brojeva, kreću s iste početne točke i baš svi imaju jednaku šansu za uspjeh. Potrebna je samo upornost, a zauzvrat dobivaju zdravije tijelo i um i daleko više samopouzdanja nego kada su krenuli.

Boravak na zraku tri puta tjedno po sat vremena ima brojnih pozitivnih učinaka na organizam – kako fizičkih tako i psihičkih. Razina stresa se drastično smanjuje, a uz to ste napokon odlučili uzeti vrijeme samo za sebe. Osim brojnih zdravstvenih dobrobiti, posljedica treniranja je i upoznavanje drugih trkača koji s vremenom postanu poznanici, prijatelji pa čak i obitelj.

Više od 6000 osoba prošlo je do sada Trčaonu i uspješno usvojilo zdrave životne navike. Škola trčanja i nordijskog hodanja namijenjena je svim odraslim početnicima koji žele donijeti pametnu odluku i učiniti nešto dobro za sebe. Trčaonu u novoj sezoni podupiru Franck, Farmacia i sportski partner Joma.