Dom je za većinu nas puno više od pukog prostora za život. Nema ništa bolje nego opustiti se na kraju radnog dana čitanjem dobre knjige na kauču ili dočekati večer pod omiljenom dekicom uz neki sjajan film. Tu su, naravno, i druženja s prijateljima i obitelji te nezaboravni obroci koje ste zasigurno bezbroj puta pripremili. Dakle, sve redom ugodne asocijacije koje nam padaju na pamet kad čujemo riječ “dom”. Pridajete li još k tome posebnu pozornost uređenju interijera, onda, zapravo, ne govorimo samo o prostoru za život, nego o vašem malom carstvu. Od klasičnog feng shui pristupa, preko pospremanja stvari po metodi Marie Kondo ili nove hit zelene nijanse za zidove koja unosi dašak svježine, pa sve do originalnog namještaja poput drvenog stolića koji ste sami restaurirali - trendovi u uređenju doma su beskrajni. A usto su i jako su zabavni. Tko bi im odolio?

No, jeste li se ikada zapitali posvećujete li sigurnosti svojeg doma jednaku pažnju kao i uređenju? Što kada niste u njemu? Provale, požari i poplave nisu nešto što se baš uvijek događa nekom drugom. Evo i statistike. Prošle je godine policija službeno evidentirala ukupno 3991 provalnu krađu. Tijekom cijele godine u Hrvatskoj se dogodilo i 3476 požara u nekretninama. Stručnjaci kažu da su za većinu požara krivi ljudi, a 70 posto ih prouzročimo iz nehaja.

Moderne kuće i stanovi pritom gore i do osam puta brže od domova građenih između 1950. i 1970. Materijali koje koristimo i u gradnji i u uređenju doma definitivno su drugačiji i, nažalost, znatno lakše zapaljivi. Kuće naših baka i djedova bile su dekorirane prirodnim materijalima poput čistog pamuka, vune i drvenih podova. Danas je, pak, situacija potpuno drukčija i u uređenju interijera
najčešće se koriste sintetički materijali. No, ponekad je za nepoželjan scenarij dovoljna i sitna nepažnja. Uključeno glačalo ili neugašena mirisna svijeća, kao i kvar na električnim instalacijama - popis rizika je podugačak.

Na sreću, a sve kako biste bili sigurni da je sve u redu i da će vas vaša oaza mira uvijek dočekati onakva kakvu ste je ostavili, postoji idealna kombinacija Smart Home sustava i police osiguranja imovine. Prvu takvu, pametnu policu osiguranja imovine, koja uključuje oboje, nudi Croatia osiguranje.

Vaš dom od provala, požara, poplava i drugih nezgoda štiti polica osiguranja Croatia Imovina. Moguće je osigurati građevinski dio svojeg doma, stvari u njemu ili oboje. Policu je moguće ugovoriti online, a korisnici koji je ugovore u minimalnom trajanju od pet godina, i to po cijeni koja prelazi 84 kune mjesečno, dobivaju i Smart Home sustav, koji će vas alarmirati putem pametnog telefona ako se u vašem domu događa nešto sumnjivo. Smart Home uključuje senzore za curenje vode, pokret i dim koji će vas alarmirati bez obzira gdje se nalazili kako biste na vrijeme mogli reagirati. Senzori pokreta unutar prostorija, pak, reagiraju na kretanje po kući dok vas nema, tako da su efikasno upozorenje na pokušaj neovlaštenog ulaska u vaš dom.

Sve informacije o polici osiguranja Croatia Imovina možete saznati na besplatnom telefonu 0800 1884 ili odmah online izračunajte cijenu police.