Nekome bi bilo dovoljno prošetati kroz čudesan drvored i mirisne toskanske vrtove te dan završiti na trijemu u pletenom naslonjaču s čašom lokalnog vina u ruci, no elegantne vile sa spa oazama i “nobl” prošlošću smještene u srcu Toskane mnogo su više od toga. One nas, osim što su savršene za bijeg od prenapučenih plaža, tjeraju da krenemo dalje - u istraživačku turu Mediteranom.

Sljedeća stanica, turski Bodrum, pravi je kaleidoskop kontrasta, od nedirnute prirode do vrhunske spa i gastro scene koje posebno dolaze do izražaja u spa resortu D Maris u kojem su smještana dva restorana svjetskoga glasa, Zuma i Nasret. Odatle ćete, ako imate sreće i ulovite mjesto, svakako otići sretni. Nakon tirkiznog bijega, put prirodno vuče u pitomu francusku Provansu. Njezine ljepote, mirisni vrtovi, nepregledni vinogradi i polja lavande već su dugo okupljalište elite zaljubljene u ladanjski tip odmora. A lokalna kuhinja i stare luksuzne dekadentne vile meka su i za najrazmaženije goste. Jedina logična destinacija za kraj ovog osvajačkog pohoda je Maroko, luksuzno ozračje bliskoistočnog šarma na puno egzotičnijoj afričkoj strani. 

Toscana, Borgo Santo Pietro

Ovaj predivan resort u srcu Toscane idealan je za bijeg od gradske vreve i svakodnevnih obaveza, uz aktivnosti kao što su jahanje, škole kulinarstva i somelijerstva i potraga za tartufima, te uz odličan spa centar, jamči odmor za dušu i tijelo.

Bodrum, D Maris Marmaris

U ovom dijelu Turske temperature su već u proljeće više nego ugodne. Predivna netaknuta priroda uvale, restorani Zuma i Nusret te spa glasovitog Henri Chenota, samo su dio vrhunske ponude ovog resorta.

Bordeaux, Caudale SPA Resort

U srcu čuvene vinske regije smjestio se predivan resort koji uz vinske ture te vlastiti podrum i restorane pruža usluge jednog od najpoznatijih svjetskih beauty spa brendova - Caudalie, kreiranog upravo ovdje. 

Mark, La Mamounia

Ovo idealno mjesto, egzotično a dovoljno blizu Europi, jamči predivno toplo vrijeme za kupanje i opuštanje na suncu. Ovaj divni hotel, osim arhitekturom i uslugom, diči se i vrhunskim kulinarskim specijalitetima te hamamom. A shopping na lokalnim tržnicama nevjerojatno je iskustvo.

Autor: M.F.

Foto: Profimedia