Story radio
Početna Storybook 444 prikaza 26. lipnja 2018.

Godine nikad nisu bile tako hot

Kreativne i inspirativne žene, najčešće srebrene kose, poznih godina i osebujnog stila drmaju društvenim mrežama. Uz to što nadahnjuju nove generacije, svojevrsne su muze i modnih dizajnera. Njujorški fotograf, povjesničar umjetnosti i knjižničar Ari Seth Cohen autor je sad već kultnog bloga Advanced Stylea koji je fokusiran na građane preko 60 godina. Osim bloga, na istu temu je objavio dvije knjige, bojanku i dokumentarac, a vjetar u leđa dali su mu i mediji. Na Instagramu ga prati 230 tisuća pratitelja

U pitanju nije samo moda i stil, već stav prema životu i svjetonazor koji zrači izborom i slobodom. Upravo je to, čini se, ono što je izazvalo pažnju mlađih generacija, od rođenja podjarmljenih kultom mladosti, koje već na pomisao o prvim borama padaju u duboke depresivne epizode. Advanced style i ikone stila, od kojih su neke već i u 90-im godinama, dijamantna su alternativa koja svjedoči da je drukčiji život moguć pod uvjetom da slušamo svoje srce. A ove dame prave su ambasadorice takvog svjetonazora:

Iris Apfel

Nekadašnja dizajnerica interijera Iris Apfel u svojoj 96. godini jedna je od ikona stila koju je teško zamijeniti s nekim drugim. Sijeda kratka kosa, crni masivni okrugli okviri naočala i monumentalni šareni nakit glavne su odrednice njezinog prepoznatljivog stila, a svojim modnim kombinacijama inspirira i 70 godina mlađe od sebe.

 

A post shared by Iris Apfel (@iris.apfel) on

Linda Rodin

U svojoj kuhinji 2007. godine pokrenula je beauty trvtku, a jednu liniju proizvoda prodala je čuvenom Estee Lauderu. U 60-im godinama i dalje se bavi kreiranjem beauty proizvoda, a njezin profil prati čak 226 tisuća pratitelja.

 

A post shared by Linda Rodin. (@lindaandwinks) on

Ilona Royce Smithkin

Umjetnica poljskog podrijetla u 98. godini života, prepoznatljive žarko narančaste kose i oversized trepavica u istoj nijansi, zrači mladošću i inspirira mlađe generacije. Osim što još uvijek izlaže po galerijama ova ikona stila ima i dobar plasman u američkim medijima, ali i na društvenim mrežama.

Debra Rapoport

Rođena Njujurčanka koja za sebe tvrdi da je još od treće godine kreativno odijevanje njezina umjetnička inspiracija. Fetish su joj pokrivala za glavu koja izrađuje od svega što joj dođe pod ruku.

 

A post shared by Debra Rapoport (@debrarapoport) on

Beatrix Ost

Umjetnica, filmska i kazališna producentica, glumica i dizajnerica, Njujorčanka njemačkog podrijetla u svojim 70-ima zrači živošću i inspirira stilom, a svoju ljubav prema modi naziva body artom.

 

A post shared by Beatrix Ost (@beatrixost) on

V.S.

Foto: Instagram

Komentari