Ako se ove jeseni odlučite na dekadentni shopping izlet, zavirite u našu listu:

Venetian Dreams

Šareni umjetnički atelje poznate kolekcionarke venecijanskih staklenih perli  Marise Convento je prava poslastica za ljubiteljice unikatnog nakita ručne izrade.  Marisina strast je  šarene perlice pretvorila u skupocjenu međunarodnu valutu. Kreacije koji stvara su  često kombinacija rijetkih modernih i vintage perlica, od kojih su neke stare i više od 100 godina.

CpV Atelier

Cristina Smafora je hektičan život Milana mijenjala za mirniju Veneciju  gdje kreira svoju raskošnu modnu liniju Collezione Privata Venezia. Svoje luksuzne modele prodaje u butiku Maliparmi. Posebnost njezinih linija je što su svi komadi izrađena od materijala koji se proizvode u regiji Veneto, što ove odjevne predmete čini autohtonim suvenirom. Jedan od primjera je raskošni Rubelli brokat koji njenim kreacijama daje glamurozni štih davnih, pomalo zaboravljenih vremena.

Master Goldsmith

Ljubitelji unikatnog skupocjenog nakita u Veneciji definitivno trebaju posjetiti Sigfrida Cipolatoa.   Već trideset godina ručno izrađuje unikatan nakit, a specijalnost mu je tehnika koja se koristila u 17. stoljeću. Kao inspiracija mu služe bezvremenski komadi nakita koji su dio sačuvanog nasljeđa iz različitih povijesnih epoha, posebice 19. i početka 20. stoljeća te muzejski primjerci dragulja. Sasvim očekivano svaki njegov komad je pravo malo remek djelo.

CenCeTak

U sklopu projekta  CenCeTak, što znači „ bez pete“ proizvode se čuvene Friulane cipele. O njima postoje sačuvani zapisi još s početka 19 stoljeća, a u pitanju su cipele izrađene od ostataka tkanina. Danas ih se može kupiti u različitim varijantama, neke od njih su izrađene od skupocjenih materijala kao što su baršun, svila i brokat. Ovo je u potpunosti talijanski proizvod, a kreatori projekta CenCeTak na ovaj način žele promovirati i sačuvati izvrsnost i kvalitetu tradicionalne talijanske izrade.

Ne treba preskočiti ni Giovannu Giuliani koja kroji torbe od ostataka visoko kvalitetne kože korištene za izradu „ Barcelona“ fotelja koje je dizajnirao Mies van der Rohe. Projektom želi kontrirati modernim standardima te u prvi plan stavlja  oživljavanje duha starih zanata te kreiranja jedinstvenih proizvode. Rita Bucco pak proizvodi čuvene rukom oslikane šalove, parea i haljine, dok Ana Carolina Massaro u sklopu svog brenda DreamCatcher Lab u Veneciji kreira i prodaje nakit od sušenog rukom branog cvijeća.

V.S.

Foto: Profimedia