Dior and His Decorators je prva knjiga o dva dizajnera interijera koja su usko surađivala sa slavnim Christianom Diorom. Zajedno s Diorovim New Lookom koji je debitirao 1947. godine, dizajneri interijera Victor Grandpierre i Georges Geffroy uveli su i novu estetiku uređenja prostora pomičući rafiniranu tradiciju prošlosti prema modernoj eleganciji.

Pariz kasnih četrdesetih je zrcalio američke trendove. Društvo je bilo polarizirano, a ljudi su osjećali da gube svoj identitet te da vanjski utjecaji prijete onome što je do tada bilo poznato kao francuski način života.

Bivši fotograf Grandpierre i bivši modni dizajner Geffroy učinili su francuski klasicizam opet velikim premda su u tu svrhu koristili engleski namještaj, finske tepihe i bakrene predmete sa srednjeg istoka. Rezultat njihovog djelovanja bio je na određeni način revolucionaran, a u kozmopolitskoj maniri dao je odgovore na najvažnija pitanja - tko smo, gdje smo sada i kamo idemo?

Autor knjige Maureen Footer priča o životima i radu ovog utjecajnog trija uz prateće vintage fotografije koje ilustriraju cijelu priču. Grandpierre je dizajnirao Diorovu prvu couture kuću, kreirajući ne samo elegantan izgled salona, već i osnovne elemente brenda kakav je danas, kao što su tipografija, logo i pakiranje.

Grandpierre i Geffroy dizajnirali su i interijer Diorove kuće. Nakon Diorove smrti dva dizajnera nastavila su raditi za velika modna imena i zvijezde kao što Yves Saint Laurent, Marcel Rochas, Gloria Guinness, Daisy Fellowes i Maria Callas.

V.S.

Press