Na putu do omiljenih šoping lokacija poznatih osoba koje kreiraju trendove, bez velikog truda, može se naići na mnoštvo drugih zanimljivih kreativnih oaza koje nude neobičnu lepezu proizvoda. Berlin je zaista inspirativan hub prepuna autentičnog blaga kakvog se rijetko gdje drugdje može pronaći.

Tako poznata izdavačica Angelika Taschen tamo voli posjećivati mjesto s vrhunskim unikatnim nakitom Sabrina Dehoff, Schwarzhogerzeil butik s poznatim brendovima kao što su Isabel Marant, Dries Van Noten i Cedric Charlier te fantastične knjižare kao što je Ocelot.

Sandra Choi, kreativna direktorica brenda Jimmy Choo obožava trgovinu Andreas Murkudis u industrijskom dijelu grada koja prodaje sve od namještaja do igračaka koje su kreirali mali lokalni dizajneri.


Dizajner interijera Daniel Hopwood smatra da je, kada su u pitanju kultura i kreativnost, Berlin jedini ozbiljan rival Londonu, ali također ima i izvrsne klasične robne kuće. Njemu je omiljen legendarni KaDeW, pogotovo njihov čokoladni bar.


Produkt dizajner Christopher Jenner također voli kupovati u Mitteu jer nudi sve, od povijesti i kulture do izvrsne hrane. Obožava nabavljati olovke u RSVP trgovini koja ima velike količine neobičnih japanskih zaliha. Također, voli tržnicu na Zionskirchplatz gdje kupuje zdravi kruh sa sjemenkama.

Modna dizajnerica Dorothee Schumacher savjetuje posjet butiku Rita in Palma Anne-Kathrin Carstensen. Ova dizajnerica surađuje sa ženama iz Turske, Kosova, Sirije i Libanona koje žive u Berlinu i izrađuju ručno heklani nakit i modne dodatke. Njezini suradnički projekti rezultiraju limitiranim kolekcijama ogrlica, a zarađenim novcem se podupire Von Meisterhand donacija za podršku  migranticama koje žive u Njemačkoj.
Kreativni direktor Pomellata, Vincenzo Castaldo, za šoping preporučuje četvrti Mitte, Schöneberg, Tiergarten i Kreuzberg. Posebno voli izbor parfema u trgovini Belle Rebelle, a zanimljive komade njemačkih dizajnera odjeće redovito nalazi u trgovini Andreas Murkudis. Bossecker je mjesto gdje ide po vrhunski namještaj iz 50-ih godina, a obožava kavu iz Berliner Kaffeerösterei.

V. S.

Profimedia, Instagram