Story radio
Početna Storybook 96 prikaza 26. srpnja 2019.

KROZ PRIZMU SLAVNIH: Zavirite u super zanimljivo ljetno štivo Storybooka

U novom broju magazina Storybook donosimo odličan specijal za ljetnu siestu – memento naših deset godina kroz prizmu slavnih. Saša Antić, Ivan Dečak, Mirjana Hrga, Filip Juričić, Mile Kekin, Nenad Korkut, Dalibor Matanić, Daniela Trbović, Asim Ugljen i Milana Vlaović pišu o temama o kojima smo diskutirali, s kojima smo se poistovjećivali, koje su nas intrigirale, ponekad i ljutile, nasmijavale, a aktualne su još i danas

 | Author:

Dr. Nenad Korkut osvrnuo se na trenutke uzbudljive interakcije mode koja je pomicala granice i definirala glazbene slike te glazbenih spotova koji su stvarali modne trendove, dizajnere i modele. Pojava Debbie Harry i grupe Blondie bila je, kaže dr. Korkut, prava glazbeno-modna revolucija.

O ženskom bitku, nasilju i pravima žena piše voditeljica Daniela Trbović te se pita zašto, unatoč emancipaciji, još osjećamo uteg kad si odlučimo ugoditi i uživati. Kako se izvući iz obrasca po kojem je žena najobičnije stanje trpno?

 | Author:

Glazbenik Mile Kekin zabrinuto je ukazao na podjelu na “plavo-roza” dječji svijet i činjenicu da su najveći proizvođači igračaka sredinom 80-ih namirisali isplativost rodnih stereotipova u oglašavanju koje je tijekom70-ih, odnosno u jeku drugog feminističkog vala, već nestalo.

Redatelj Dalibor Matanić razotkriva vječni misterij ženskog uma – što se događa iza zatvorenih vrata kada frajeri slave svoju “posljednju” priliku za buđenje pravog muškarca u sebi. I zašto ih uz tu fatalnu noć vežu vječni zavjet šutnje i ona “što se dogodi u planinskoj kolibi, ostaje u planinskoj kolibi”.

 | Author:

Milana Vlaović pita se zašto je danas sramota imati četrdeset i izgledati tako. Zašto je starost, ta najprirodnija pojava, postala društveno neprihvatljiva? Jer kapitalizam povećava prodaju i potrošnju upravo tako da u nama potiče nesigurnost i narcizam!

 | Author:

U romantičnom i sjetnom tonu glumac Filip Juričić lamentira kako su grad kavalira, lijepih manira i sretne djece progutale “čari” kapitalizma.

O ljepotama roditeljstva raspisao se Ivan Dečak. Frontmen grupe Vatra nekada je bio sve samo ne jutarnji tip. A onda se jednom probudio pokraj princes-krafne.

 | Author:

Saša Antić iz splitske grupe TBF progovara o nadi i melankoliji. Što se događa kada umjesto ljetne fjake nastupi hibernacija.

 | Author:

Brutalni kapitalizam dao je neselektivno priliku i najnezaslužnijima da dođu do novca. Ima li u bilo kojem smislu i najnakaradnija osoba na svijetu nešto moći ili višak novca, postat će društveno poželjna. Imat će barem “ono nešto” vrijedno divljenja čopora. O tome kako se zdrav razum oprostio i od časti i od logike piše Mirjana Hrga.

Dolazi li vrijeme knjižničara? Što se događa sa seksom? Gdje su nestali muškarci, oni mitološki seksualni predatori – pita se glumac Asim Ugljen i poručuje: “Muškarci koje boli glava gori su od žena koje boli glava”.

 | Author:

 

 

Komentari