Strawberry Arnaud

Nalazi se na jelovniku Arnaud restorana u Louisiani. Sadrži jagode, začine, mentu, vrhnje, sladoled od jagode i 4.7 karatni dijamantni prsten u službi ukrasa na jagodama.

Absurdity Sundae
Sladoled za apsurdnih 60 000 dolara je projekt proizvođača sladoleda Three Twins. Ono što ga čini posebnim je njegova aktivistička komponenta. Uz uživanje u slastici u paketu dobijete i priliku da sudjelujete u zaštiti okoliša Afrike. U cijenu sladoleda je uključena avionska karta prvog razreda, smještaj u Tanzanijskom hotelu s pet zvjezdica, donacija u iznosu od 10 000 dolara neprofitnoj afričkoj organizaciji za zaštitu okoliša, izlet na Kilimanjaro, vodič i majica.

Three Twin Sundae
Ovaj sladoled također poznatog proizvođača Three Twins stoji rekordnih 3, 333, 33 dolara. U pitanju je poslastica tipa banana split, no posebnu čar mu daju preljevi od rijetkih  skupocjenih vina - vintage porto iz 60-ih, Chateau D'Yquem i njemački Trockenbeerenauslese. Ova pomalo snobovska poslastica servirana je s antiknom žlicom iz 1850-tih, a uz sladoled ide i privatni nastup čeliste koji svira po vašoj želji dok jedete svoj sundae.  Sladoled je osmislio Neala Gotlieba, vlasnika Three Twinsa, koji obožava broj tri, što je glavni razlog zbog kojeg ovaj slatkiš kojeg nude u Napi ima tako apsurdnu cijenu.

Frozen Chocolate Haute  
Newyorški „slatkač“ koji drži i Guinnessov rekord, a za samo 25 000 dolara u  čokoladnoj kugli dobijete i 5 grama 23 karatnog zlata. Sladoled se služi u skupocjenoj čaši sa zlatnom žlicom optočenom dijamantima, a svakom kupcu ostavlja i trajnu uspomenu u obliku rijetke narukvice.

V. S.

Foto: Promo