Story radio
Početna Storybook 151 prikaza 24. travnja 2019.

Luksuzni gastro užitak inspiriran Leonardom da Vincijem

Ovog se proljeća diljem Europe obilježava 500. godišnjica smrti slavnog Leonarda da Vincija. Obljetnica koja pada 2. svibnja obilježit će se brojnim velikim izložbama. Moćne bitke su ovim povodom izvojevali najveći muzeji koji su se potrudili nabaviti neke od najznačajnijih, ali i teško dostupnih, djela ovog umjetničkog velikana i inovatora. Nizozemski Teylers Museum nabavio je crteže, Galerija Uffizi je natrag u Firencu na kratko vratila Codex Leicester, inače dio kolekcije Billa Gatesa, a velika su očekivanja i od Louvrea, koji će u sklopu svoje izložbe predstaviti najveći broj njegovih dijela. U Britaniji je izdana posebna edicija poštanskih marki kojima se obilježava ovaj jubilej, no nije se stalo samo na tome jer ovo je itekako zanimljiv povod za kreiranje nesvakidašnjih ponuda i na drugim područjima - poput onih gastro za pamćenje

Luksuzni londonski hotel The Hari u Belgraviji odlučio je kreirati posebnu večeru nadahnutu renesansnim umjetnikom. Šefovi restorana Il Pompero pripremaju talijansku gastro priču inspiriranu posljednjom večerom i drugim djelima velikog umjetnika. Gosti će biti dopraćeni u Garden Terrace, prostor s mnogo zelenila i pomičnim krovom koji u ugodnoj atmosferi prigušenih svjetala gostima nudi i uživanje u pogledu na zvjezdano nebo.

 | Author:

Po cijeni od 60 funti po osobi tamo ih očekuje klasična gastro priča sa suvremenim pomakom. Gastro epopeja od 6 sljedova počinje Mona Lisa amuse-boucheom od rajčica i pjenicom od burrate, a zatim slijede starteri inspirirani Vitruvijevim čovjekom i Posljednjom večerom. Posljednje u obliku inćuna i hrskavog kruha pratit će Parachute tjestenina - ravioli punjeni šparogama i crnim tartufima te završeni veloute umak od divljeg češnjaka.

 | Author:
Glavno jelo je janjeći but s koricom od pistacija, koji prezentacijski podsjeća na da Vincijeva bojna kola. Helikopter panforet mousse je desert koji obećava sladak završetak ove inovativne večeri po mjeri renesansnog čovjeka.

 

V.S.


 

 

Komentari