Luksuzni londonski hotel The Hari u Belgraviji odlučio je kreirati posebnu večeru nadahnutu renesansnim umjetnikom. Šefovi restorana Il Pompero pripremaju talijansku gastro priču inspiriranu posljednjom večerom i drugim djelima velikog umjetnika. Gosti će biti dopraćeni u Garden Terrace, prostor s mnogo zelenila i pomičnim krovom koji u ugodnoj atmosferi prigušenih svjetala gostima nudi i uživanje u pogledu na zvjezdano nebo.

Po cijeni od 60 funti po osobi tamo ih očekuje klasična gastro priča sa suvremenim pomakom. Gastro epopeja od 6 sljedova počinje Mona Lisa amuse-boucheom od rajčica i pjenicom od burrate, a zatim slijede starteri inspirirani Vitruvijevim čovjekom i Posljednjom večerom. Posljednje u obliku inćuna i hrskavog kruha pratit će Parachute tjestenina - ravioli punjeni šparogama i crnim tartufima te završeni veloute umak od divljeg češnjaka.


Glavno jelo je janjeći but s koricom od pistacija, koji prezentacijski podsjeća na da Vincijeva bojna kola. Helikopter panforet mousse je desert koji obećava sladak završetak ove inovativne večeri po mjeri renesansnog čovjeka.

V.S.