Za talijanskog postolaraRenéa Caovilla vjerojatno se ne bi pretjerano daleko čulo da se njegove cipele nalik zmijama ne veru po gležnjevima poznatih ljepotica, a one ih rado pokazuju na crvenim tepisima i objavljuju na Instagramu. Bella Hadid, Joan Smalls, Gal Gadot i Rihanna koja ima custom made, su samo neke od njih.


Iako su se sandale Stuart Weitzmana dugo smatrale dežurnim cipelama za koračanje crvenim tepihom, Caovillova Cleo sandala je čini se tom brendu malo pomrsila planove. Sandale čije se samostojeće vezice penju uz nogu osvojile su srca slavnih dama, a zanimljivo je da ih one rado pokazuju na crvenom tepihu, baš kao da je u pitanju svojevrstan trofej. Za ostale ove cipele i jesu trofej jer im je cijena preko tisuću eura što ih osim modernim čini i luksuznim predmetom žudnje. Elegantne satenske sandale s visokim potpeticama i spiralnim samostojećim vrpcama oko gležnjeva često su ukrašene svjetlucavim krsitalima, a s vremenom su postale sinonim za cipele kakve nose princeze.


Ovaj brend postoji već 100 godina, tvornica se nalazi u tvorničkom gradiću Fiesso D’Artico izvan Venecije, a kreativni direktor brenda je trenutačno Edoardo Caovilla, treća generacija koja se bavi ovim poslom. Tvrtku je osnovao njegov djed, dok je njegov otac René Caovilla još uvijek direktor.


U njihovom arhivu, koji se nalazi iza stakla s metalik odbljeskom, nalaze se raritetni modeli koje su radili za Valentina Garavanija i Karla Lagerfelda u Chanelu. A zanimljivo je da su prve cipele s crvenim potplatom bile upravo one s njihovim potpisom. Takve su se proizvodile još 60-ih godina, puno prije slavnih Louboutinovih crvenih potplata. Danas pak prepoznatljivi potplat skupocjenih sandala s Caovilla potpisom posut je šljokicama.

V.S.

Foto: Profimedia