Story radio
Početna Storybook 143 prikaza 04. siječnja 2019.

Možete li zamisliti luksuzni odmor u šatoru na Himalaji?

Otvara se nova oaza za razmažene pustolove. Zavirite u raskošne ekološke šatorske vile u blizini jezera Phewa s čarobnim pogledom na Annapurna planinske vrhove, do kojih ćete morati sami odveslati

Iako se Nepal još uvijek oporavlja od devastirajućih potresa, turizam se itekako razvija. Nakon što su 2015. godine otvorili The Pavilions Himalayas na organskoj farmi u Pokhari nastao je i sestrinski projekt The Pavilions Himalayas Lake View, koji se sastoji od osam luksuznih šatora smještenih u rižinim poljima u blizini jezera Phewa s čarobnim pogledom na Annapurna planinske vrhove. Raskošne ekološke šatorske vile, kako ih nazivaju, uređene su u potpunosti luksuzno s dozom tradicionalne nepalske egzotike. Šatori nude nevjerojatan pogled i bliski doticaj s prirodom, a međusobno su dovoljno udaljeni kako bi svi gosti mogli uživati svoju privatnost.

 | Author:

 | Author:

 | Author:  | Author:  | Author:
Sam dolazak do šatorskih vila je avantura po sebi. Gosti moraju prijeći Phewa jezero brodićem na vesla te se već na putu do smještaja imaju priliku uljuljkati u ljepotu prirode slušajući tišinu i ritmičan zvuk koji proizvodi veslač. Kad stignu na obalu goste još čeka kratko planinarenje do smještaja. Za one željne avanture preporučuje se trosatni hiking između Pavilion Himalayas i Lake View Tented Villas, a dostupna je i vožnja džipom. Osjećaj potpunog glampinga daje i izbor jela, koji se kreće od tradicionalnih nepalskih specijaliteta do internacionalnih ukusa, uključujući vrhunski roštilj, a hedonistički menu se osmišljava na dnevnoj bazi. Sva jela su pripremljena od premium sastojaka i organskih proizvoda s vlastite farme. A uz vrhunsku prehranu nude se i usluge ayurvedske masaže i tradicionalne terapije osvježavajućim planinskim biljem. Himalajske šatorske vile su posve nov projekt koji se za goste otvara početkom 2019. godine, a cijena noćenja u njima iznosi 200 dolara.

 

V.S.

Foto: press, The Pavilions Himalayas Lake View

Komentari