Početna Storybook 103 prikaza 11. siječnja 2018.

Nije li danas idealan dan za Soufflé od čokolade?

zagreb 16022017ana grgic, hrana gastro, storybooksnimio drazen kokoric
zagreb 16022017 ana grgic, hrana gastro, storybook snimio drazen kokoric

Sastojci Za 4 osobe • 20 g maslaca • 90 g šećera u prahu • 180 g tamne čokolade (idealna bi bila ona s oko 55 % kakaa, ali može biti i sa 70 %, ovisno o ukusu) • 10 cl punomasnog mlijeka • 30 g gorkog kakaa • 5 jaja (Za ovu količinu sastojaka potrebno je pet ramequina promjera oko osam cm) Priprema 1. Namažite maslacem ramequine, pospite svaki šećerom, otresite višak i stavite ih u hladnjak 2. Zagrijte pećnicu na 200°C 3. Razlomite čokoladu i rastopite je na pari 4. Uskuhajte mlijeko te čim počne kuhati, dodajte kakao u prahu tukući cijelo vrijeme 5. Umiješajte mlijeko s kakaom u otopljenu čokoladu 6. Odvojite žumanjke i bjelanjke te u smjesu dodajte, tukući i dalje, jedan po jedan žumanjak 7. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg te pomalo dodajte šećer 8. Umiješajte lagano bjelanjke u čokoladnu smjesu 9. Dobivenu smjesu stavite u ohlađene ramequine i pecite 12 minuta 10. Čim ih izvadite iz pećnice, pospite kakaom u prahu ili šećerom u prahu i odmah poslužite (Napisao Ante Carić Fotografije DRAŽEN KOKORIĆ 
 Prema priloženim receptima jela je pripremila ana grgić, 
chef de cuisine hotela Esplanade Zagreb)

Komentari