Sastojci Za 4 osobe • 20 g maslaca • 90 g šećera u prahu • 180 g tamne čokolade (idealna bi bila ona s oko 55 % kakaa, ali može biti i sa 70 %, ovisno o ukusu) • 10 cl punomasnog mlijeka • 30 g gorkog kakaa • 5 jaja (Za ovu količinu sastojaka potrebno je pet ramequina promjera oko osam cm) Priprema 1. Namažite maslacem ramequine, pospite svaki šećerom, otresite višak i stavite ih u hladnjak 2. Zagrijte pećnicu na 200°C 3. Razlomite čokoladu i rastopite je na pari 4. Uskuhajte mlijeko te čim počne kuhati, dodajte kakao u prahu tukući cijelo vrijeme 5. Umiješajte mlijeko s kakaom u otopljenu čokoladu 6. Odvojite žumanjke i bjelanjke te u smjesu dodajte, tukući i dalje, jedan po jedan žumanjak 7. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg te pomalo dodajte šećer 8. Umiješajte lagano bjelanjke u čokoladnu smjesu 9. Dobivenu smjesu stavite u ohlađene ramequine i pecite 12 minuta 10. Čim ih izvadite iz pećnice, pospite kakaom u prahu ili šećerom u prahu i odmah poslužite (Napisao Ante Carić Fotografije DRAŽEN KOKORIĆ 
 Prema priloženim receptima jela je pripremila ana grgić, 
chef de cuisine hotela Esplanade Zagreb)