Sastojci Za 4 osobe • 20 g maslaca • 90 g šećera u prahu • 180 g tamne čokolade (idealna bi bila ona s oko 55 % kakaa, ali može biti i sa 70 %, ovisno o ukusu) • 10 cl punomasnog mlijeka • 30 g gorkog kakaa • 5 jaja (Za ovu količinu sastojaka potrebno je pet ramequina promjera oko osam cm) Priprema 1. Namažite maslacem ramequine, pospite svaki šećerom, otresite višak i stavite ih u hladnjak 2. Zagrijte pećnicu na 200°C 3. Razlomite čokoladu i rastopite je na pari 4. Uskuhajte mlijeko te čim počne kuhati, dodajte kakao u prahu tukući cijelo vrijeme 5. Umiješajte mlijeko s kakaom u otopljenu čokoladu 6. Odvojite žumanjke i bjelanjke te u smjesu dodajte, tukući i dalje, jedan po jedan žumanjak 7. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg te pomalo dodajte šećer 8. Umiješajte lagano bjelanjke u čokoladnu smjesu 9. Dobivenu smjesu stavite u ohlađene ramequine i pecite 12 minuta 10. Čim ih izvadite iz pećnice, pospite kakaom u prahu ili šećerom u prahu i odmah poslužite (Napisao Ante Carić Fotografije DRAŽEN KOKORIĆ Prema priloženim receptima jela je pripremila ana grgić, chef de cuisine hotela Esplanade Zagreb)
Nije li danas idealan dan za Soufflé od čokolade?
Još iz kategorije
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju