Uz pregršt stranica čistog užitka koje zimi daju vedar glamurozan ton, zimsko izdanje obiluje riječima i vrlo intimnim razmišljanjima poznatih, fenomenološkim temama i reportažama s društvene scene, iz svijeta mode, filma, ljepote, umjetnosti i kulture. Za čitatelje Storybooka istražili smo tko su pripadnici nove generacije uspješnih, a neki od njih su u vrijeme dok je Storybook u tiskari čekao izlazak na scenu, osvojili prestižne domaće i svjetske nagrade.  

Otputovali smo u divan svijet imaginacije i zamolili naše kreativce da nam skiciraju svoj scenarij za blagdanski party. Helena Šopar i Iva Radić su popisale svoje njujorške oaze idealne za bijeg, ako vas put nanese nešto zapadnije. Blogerica Lidija Lešić donosi Aziju iz osobnog kuta. Jelena Veljača je uz ekskluzivni intervju s najpoželjnijim domaćim filmskim parom Marković - Lazović, u kolumni dočarala i kaos života u tuđem velikom gradu, s malim djetetom. Ivan Dečak nam je skicirao svoje jutarnje kave, u krivo vrijeme. Momčilo Otašević u kolumni Nemirno oko, progovara o pozivu koji ga je u djeliću sekunde lansirao u posve novi život. Rujana Jeger piše o nevinim lažima i glumljenim orgazmima, dok Ivan Vukušić razmišlja o tome koliko je u današnje vrijeme skromnost - seksi. Na Storybookovom celebrity igralištu nema cenzure.

Otputovali smo u Cannes na ekskluzivni intervju s talentiranim i osebujnim redateljem Terryjem Gilliamom, jednim od kreatora legendarne serije "Monty Python", ali smo razgovarali i s naše četiri izuzetne poslovne žene u sklopu inicijative Klub 30%, otkrijte o čemu se radi. Lifestyle urednica Jelena Veljača iako nije otputovala u Nigeriju, u razgovoru s nigerijskom književnom zvijezdom – Chigozie Obiomom, otkrila je koliko je, iako živi i predaje kreativno pisanje u Americi, mentalno povezan s afričkom kulturom i koliko joj se divi.

Istraživali smo zabavan, ironičan, erotičan svijet, kulturu fetiša, lifestyle manekenki, kulturu bakšiša te društveni fenomen bijega u fantasy žanr, ali i kako diše naša youtuberska scena te koliko je ružičasta budućnost printa. Časopisi su dokumentirani segmentići povijesti pop kulture, oslikavaju određeni duh društva u nekom vremenskom intervalu, imaju moć i karakter. Čitajte i ne propuštajte priliku za otkrivanje novih svjetova, uronite u zimski koktel modnih i beauty ugoda, kojima se na kraju godine svi zaslužujemo nagraditi. Uz Storybook je zima posebnija...

Foto: Mladen Šarić, Marko Grubišić, Mare Milin, Profimedia, privatna arhiva.