Story radio
Početna Storybook 59 prikaza 05. prosinca 2018.

Pripremite maramice. Zahuktava se sezona božićnih reklama...

Visoko na listi najljepših glasnika zime, uz prvi snijeg i miris kuhanog vina, definitivno je i blagdanska reklama robne kuće John Lewis. Svake godine sve su bolje, dirljivije i naravno skuplje, a nakon snjegovića, pingvina i medvjeda, ovaj se put u glavnoj ulozi našao Elton John. Dvominutni spot uz taktove pjesme „Your Song“ priča njegovu životnu priču – od talentiranog dječaka koji od majke i bake za Božić dobiva klavir, pa do svjetski slavnog pjevača.

Uz božićno jutro, za istinske ljubitelje blagdanskog šušura još je jedno jutro postalo važno - ono u kojem britanska robna kuća John Lewis objavi svoju božićnu tv reklamu. Posljednjih 12 godina njihovi blagdanski spotovi griju nam srca, a producenti i scenaristi definitivno znaju kako gledateljima izmamiti suze na oči. U „dobrom“ marketinškom duhu, nikad se ne zna točno kad će John Lewis Christmas Advert ugledati svjetlo dana (uvijek to bude negdje sredinom studenog), pa fanovi žive u slatkom iščekivanju, koje je ove godine završilo 15. studenog. Reklamni spot od 2 minute i 20 sekundi uz taktove pjesme Eltona Johna „Your Song“ priča njegovu životnu priču: od talentiranog dječaka koji od majke i bake za Božić dobiva klavir, pa sve do svjetski slavnog pjevača, a u reklami se glavom, bradom i naočalama pojavljuje upravo on. Poruka svih JL božićnih reklama, pa tako i ove, jest da je u životu od svega važnija ljubav te da su najvrjedniji pokloni, oni koje pamtimo cijeli život, oni koje smo dobili od svojih najmilijih. Producentski tim pročitao je preko tristotinjak ponuđenih božićnih scenarija prije nego što se odlučio za ovaj, a vi procijenite jesu li bili u pravu.


 | Author:

 | Author:
Iako se pričalo da je kompanija John Lewis Eltonu Johnu isplatila vrtoglavih 5 milijuna funti za ovaj angažman, on je to opovrgnuo. Bilo kako bilo, ne sumnjamo da ćete uživati u spotu, baš kao i onima od prethodnih godina.  Naši su favoriti John Lewis božićna reklama iz 2012. godine o snjegoviću koji prolazi kroz oluju da bi kupio šal svojoj djevojci, te ona iz 2013. godine o medvjedu koji umalo prespava Božić uz pjesmu „Somewhere Only We Know“ koju izvodi Lily Allen. Uživajte u gledanju. I pripremite maramice!


 

 

T.T.

Foto: Profimedia

Komentari