Story radio
Početna Storybook 332 prikaza 11. siječnja 2019.

Sredite stan i dišite punim plućima u cool dizajnerskom okruženju

Dizajner i biotehnolog Julian Melchiorri, inače poznat po kreiranju prvog sintetičkog lista, nedavno je osmislio vrlo zanimljivo rasvjetno tijelo, koje osim što lijepo izgleda je i eco-friendly. Inovativno djelo mladog dizajnera spaja suvremeni dizajn i ekologiju. Štoviše njegov luster je i živ, a zove se Exhale, jer svojim izdahom čisti zrak, dok osvjetljava sobu

Ovaj zanimljiv luster predstavljen je na London Design Festivalu još 2017. godine, a sastoji se od 70 stakalaca u formi lista koja su napunjena zelenim algama koje apsorbiraju ugljični dioksid i otpuštaju kisik.

 | Author:
Dok je zeleni dizajn najčešće baziran na čistim linijama i ultramodernom stilu, Melchiorrijev luster je sofisticirano rasvjetno tijelo, koje pokazuje da eco-friendly koncept može dolaziti u različitim stilovima.

Luster je modularan, što znači da listovi mogu tvoriti različite oblike ovisno o potrebi. Također je funkcionalan kako za interijere tako i za eksterijere, ovisno o tome gdje je potrebno pročistiti zrak.

Za svoje djelo Melchiorri je nagrađen Emerging Talent Awardom u sklopu London Desing Festivala, koja se dodjeljuje osobama koje su napravile veliki utjecaj u svojih prvih pet godina nakon diplome.

V.S.

Press

Komentari