Dizajneri interijera lampe slave kao ikone dizajna. Suvremene lampe uvelike kombiniraju funkcionalnost i estetiku, stoga su odličan izbor pri podizanju cjelokupnog dojma prostora u kojima se nalaze. U današnjim modernim interijerima često prevladava minimalistički dizajn koji zahtijeva individualne, ali efektne detalje. Malene pojedinosti stoga imaju iznimnu važnost pri njihovom uređenju.


Dok odabir namještaja i boja prostor definiraju, osvjetljenje će kreirati njegovo raspoloženje i ambijent. Ono može dosadan kutak sobe promijeniti u ugodan prostor koji nas doslovno poziva da u njemu uživamo, bili vi veliki ljubitelj knjiga, strastveni gutač serija ili samo volite uživati u estetici i trenutku, pravilno odabrana svjetiljka dominirat će interijerom i tako direktno utjecati na vaše raspoloženje.


Zašto stoga ne biste pružili priliku Baluni i hrvatskom dizajnu? Ovu svjetiljku modernog dizajna i gotovo asketskih grafičkih linija kreirao je dizajnerski trojac - Filip Despot, Ivana Pavić i Tihana Taraba iz studija Grupa. Svoj inovativan model premijerno su prikazali tijekom izložbe Anatomija dizajna u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva. Svrha ove multifunkcionalne svjetiljke, na kojoj je tim radio gotovo dvije godine, bila je omogućiti oblikovanje svjetla u datom prostoru prema trenutnom raspoloženju onog tko je koristi.
Iz tog razloga, nismo začuđeni činjenicom kako je Baluna već osvojila i domaće i inozemno tržište. Možda će osvojiti i vas jer donosimo nekoliko prijedloga kako urediti kutak vašeg doma sa svjetlećom skulpturom u glavnoj ulozi. Inspirirajte se!

E. M.

Foto: Press