Story radio
Početna Storybook 144 prikaza 03. srpnja 2018.

Taj divni modni divlji zapad

Kaubojski “look” koji je Clint Eastwood furao u kultnim filmovima a la “Za šaku dolara”, ovih se dana vratio u modu, zajedno s buntovničkim stavom koji uz njega ide. No, stoji malo više od šake dolara. Pogotovo kad ga “potpisuje” modna kuća Dior. Ako imate buntovničku dušu, onda je ovo prava ljetna inspiracija za vas

“Duboko u meni živi buntovnik. I on donosi odluke”, jednom je konstatirao slavni glumac Clint Eastwood koji je sedamdesetih žario i palio kao zvijezda špageti vesterna. Kaubojski “look” koji je Clint furao u kultnim filmovima a la “Za šaku dolara”, ovih se dana vratio u modu, zajedno s buntovničkim stavom koji uz njega ide. No, stoji malo više od šake dolara. Pogotovo kad ga “potpisuje” modna kuća Dior. Kreativna “alfa i omega” slavnog brenda Maria Grazia Chiuri već je nekoliko sezona fascinirana avanturističkim duhom i snagom Divljeg zapada, pa i njezina nedavno prikazana resort kolekcija za 2019. “miriši” na konje, staje i kauboje. Ili točnije, kaubojke. Inspiraciju je, naime, pronašla u escaramuzama - meksičkim jahačicama koje se natječu u charreadi, lokalnoj verziji rodea, dugo godina jahaćoj disciplini rezerviranoj tradicionalno za muškarce. No, tome je došao kraj kad je grupa neustrašivih avanturistica formirala svoj tim, naravno “with a feminine touch”: meksičke kaubojke odjevene su u raskošne lanene i pamučne suknje, sa slamnatim šeširima na glavi i pravi ih je gušt gledati, ne samo zbog jahaćih vještina već i modnog izričaja.

 | Author:

Maria je do te mjere fascinirana da je njih osam dovela iz Meksika na svoju nedavnu reviju, održanu u stajama Grandes Escuries, u sklopu renesansnog zamka u gradiću Chantilly. Bila je to noć za pamćenje. Chantilly, gradić udaljen sat vremena od Pariza, poznat je po svojem dvorcu, kremi od vanilije spravljenoj prema receptu lokalnih slastičara, finoj čipki i – raskošnim konjičkim stajama iz 18. stoljeća. A upravo su one bez krova bile lokacija Diorove revije, koja je zahvaljući prolomu oblaka koji se te večeri odlučio desiti dobila pomalo fatalan filmski “touch”. Kiša je počela kapati još dok su gosti izlazili iz limuzina unajmljenih da ih prevezu do arena, a do trenutka kad su na pozornicu izašle meksičke rodeo jahačice na konjima - pljuštalo je kao iz kabla. Escaramuze se nisu nimalo uzrujale, a kapi su “maskirale” nervozni znoj članova Diorove PR službe koja je brinula hoće li prognoza sve uništiti. No vrijeme je samo podiglo atmosferu, pogotovo na fotografijama s revije. Manekenke odjevena u sakoe na duplo kopčanje i duge sunje od slojeva i slojeva tila, u romantične haljine i široko kožnato remenje, s kaubojskim šeširima na glavi sve su ostavile bez daha, baš kao i živopisne Meksikanke, a te se večeri nesumnjivo rodio novi modni trend - urbani boho s elementima vestern folklora. Ako i vi poput Clinta Eastwooda imate buntovničku dušu, onda je ovo pravi ljetni stil za vas.

 | Author:  | Author:  | Author:  | Author:  | Author:

 

E.M.

Foto: Profimedia

Komentari