Story radio
Početna Storybook 505 prikaza 08. lipnja 2018.

Tko je muškarac koji je otopio ledenu kraljicu Annu Wintour

Plavooki Teksašanin Shelby Bryan danas ima sedamdeset i dvije godine, ali njegove markantne crte lica i pojava još uvijek svjedoče o karizmi nekadašnjeg člana američkog sveučilišnog bratstva tj. jednog od onih popularnih mladića koji su jednako vješto žonglirali loptama i ženskim srcima. Onog kojem su izgled i karizma, pomiješani s ambicijom i intelektom, omogućili da se probije u životu te postane uspješan poduzetnik i milijarder. I za kojeg vjerojatno nikad ne bismo čuli da jedne hladne i maglovite njujorške večeri sad već propisno davne 1997. nije zapeo za oko, ili možda sunčane naočale, slavne urednice Voguea Anne Wintour

Devedesete su opet in pa eto prigode da iz njih izvučemo strastveni početak jedne duge ljubavne veze koja će uskoro obilježiti svoju 22. godišnjicu, onu za koju bismo mogli reći da je u svojim počecima bila napetija od epizoda u kojima Carrie upoznaje Facu.

Kad su dakle tog jesenskog dana u studenom jedno drugome pružili ruku i upoznali se na gala večeri New York City Baleta koja je održavala u Lincoln Centeru, oboje su još uvijek bili u braku. Anna je tad bila 15 godina udana za dječjeg psihijatra Davida Shaffera, s kojim ima dvoje djece, danas 31-godišnjeg sina Charlesa i 29-godišnju kćer Katherine, dok je četiri godine stariji Shelby (koji je   milijune stekao zahvaljujući poslu s telekomunikacijama), bio u 17-godišnjem braku s drugom suprugom Katharine, s kojom je imao dva sina, Austina i Jacka. Slučaj je htio da tu večer sjednu za isti stol, a oni koji su im za njim pravili društvo kažu kako je bilo više nego očito da su jedno drugome “napeti”. Shelby je u fizičkom smislu bio potpuna suprotnost Anninom suprugu Davidu. Visok, guste svijetle kose i prodornih plavih očiju, građen poput apolona, šarmantni Teksašanin ličio je na živog Kena i privlačio ženske poglede gdje god bi se pojavio. Za razliku od Davida koji svojom sitnom građom, krupnim nosom i ćelavošću baš i nije bio kandidat za Barbikinog dečka. No, bio je vrhunski intelektualac i ugledni stručnjak s kojim je Anna dugo bila sretna, ne samo kao sa suprugom već i svojim mentorom koji joj je davao savjete u vezi svega, pa čak i posla. Tim je više boljelo kad je do Davida stigao glas kako se njegova supruga potajno viđa sa Shelbyjem. No, očito je bilo nemoguće odoljeti njegovom udvaranju: nakon što su se upoznali, Shelby je Annu obasipao poklonima i cvijećem, a ona je sve rijeđe uspijevala sakriti blistavi osmijeh zaljubljene žene. Bila je to velika promjena, pogotovo za nekog tko je na glasu kao ledena kraljica. Kako je njihova afera napredovala, i Annini su kolege primijetili promjenu. Prestala je nositi tamne naočale, posvijetlila je kosu i puno češće počela izbivati iz svog ureda.

“Postalo je i više nego očito. Počela je zatvarati vrata ureda svaki put kad bi joj zazvonio telefon i vraćala se s dugih ručkova rasčupane kose”, otkrio je jedan od zaposlenih.

 | Author:

Nekoliko mjeseci nakon što su počeli aferu, cijeli je New York brujao o tome. Bryanova supruga Katherine za vezu je znala već nekoliko mjeseci, no kako Shelbyju to nije bila prva izvanbračna afera, nadala se da će ga i ova strast proći (tri godine ranije prevario ju je s udanom ženom). Annin suprug David nije imao strpljenja čekati i praviti se blesav već je nazvao Katherine i rekao joj: “Znate li da se vaš suprug i moja žena ševe!” Izbio je skandal, cijela je stvar završila na stranicama žutog tiska, Anna se bojala kako će utjecati na njezinu djecu pa su ona i Shelby nakon toga prekinuli. No ne na dugo. Shelby se iselio iz doma koji je dijelio s Katherine i unajmio stan u Trump Toweru a Anna se 1999. ipak odlučila razvesti i preselila k njemu.

Par i danas živi u New Yorku iako ih se rijetko kad može vidjeti skupa u javnosti, a Anna o svom ljubavnom životu nikad ne govori iako oni koji je dobro poznaju kažu kako joj je ta prva godina sa Shelbyjem bila i prelijepa i emotivno najteža jer je morala prelomiti razvod i objasniti ga svojoj djeci. Njezini su zaposlenici pak bili pomalo zadovoljni uhvativši u uredskom liftu nekoliko puta te godine suzu u kutu Anninog oka. I ledene kraljice ipak dakle ponekad plaču. Shelbyjeva supruga Katharine ipak nije bila u pravu. Afera koja se započela kao strast po hotelskim sobama završila je kao 14 godina dugi brak. Još uvijek veoma solidan.

E. M.

foto: Profimedia

Komentari