Neki od najcjenjenijih joga učitelja današnjice su svoja znanja stjecali u Indiji nastavljajući tradicije svojih učitelja, druge su proslavili Internet i društvene mreže, treći su slavni po skandalima. Svijet joge iz godine u godinu raste, baš kao i cifre koje donosi organizatorima različitih učiteljskih tečajeva, povlačenja i retreatova.

Ono što se nikada ne može promijeniti je činjenica da dobrog joga učitelja čini cjeloživotno učenje i istraživanje prvenstveno na vlastitom tijelu. Odabrali smo pet živućih joga učitelja za koje ste mogli čuti iz posve različitih razloga. Ono što im je zajedničko je da su to ljudi koji žive jogu, nadahnjuju i imaju moć da promijene i poboljšaju na tisuće života.

Dobar joga učitelj zlata vrijedi, ovo su IKONE MODERNOG DOBA
Story 

R. Sharath Jois

- unuk legendarnog K. Pattabhi Joisa oca danas vrlo popularne Ashtanga joge, nastavljač je cijenjene jogijske linije i najtraženiji učitelj ovog stila. Sharath živi i djeluje u Mysoreu u Indiji gdje je direktor čuvenog Shri K. Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Instituta (KPJAYI) kojeg pohode brojni ljubitelji ovog stila iz cijelog svijeta. Koliku moć je Sharat linijski naslijedio od djeda najbolje govori podatak da se prijave za njegove poduke za cijelu sezonu popune u svega nekoliko sati.

Sri Dharma Mittra

- kreator popularnog stila Dharma joga, živi, djeluje i podučava u New Yorku, a poznat je i po posteru na kojem demonstrira 908 joga položaja. Podučavati druge je počeo 1967 godine. Tom je prethodilo deset godina života s učiteljem  u indijskom ashramu, gdje je na tradicionalni način  bio podučavan prakticirati jogu kao spiritualnu disciplinu.

Bikram Choudhury

- indijski joga učitelj poznat po Bikram jogi koju je pokušao patentirati, ali i sudskim tužbama zbog seksualnog uznemiravanja i diskriminacije na rasnoj i seksualnoj osnovi. Bikram joga je hot joga, odnosno serije od 26 hatha joga položaja koja se prakticiraju u na temperaturi od 40 stupnjeva. Bikram je tužio svog učenika  jer mu je postao prevelika konkurencija zbog korištenja joge na koju on polaže autorska prava, no sud je ipak odlučio da se joga položaji ne mogu staviti pod copyright.

Kino MacGregor

- američka predstavnica mlađe generacije ashtanga joga učiteljica koja je svoje certifikate stekla direktno od Pattabhi Joisa. Svojim angažmanom na društvenim mrežama je uvelike pridonijela dodatnoj popularizaciji ashtanga joge. Njezin profill Kino Yoga na Instagramu ima više od 1, 1 milijun pratitelja, a ništa slabije ne prolaze njeni video tutoriali na Youtubeu. Živi u Miamiju gdje zajedno sa suprugom vodi Miami Life Center.

Dobar joga učitelj zlata vrijedi, ovo su IKONE MODERNOG DOBA
Profimedia