Story radio
Početna Storybook 170 prikaza 06. srpnja 2018.

Uronite u luksuz na Bali način!

Otok snažne energije koja pulsira iz njegove vulkanske utrobe bez pretjerivanja je ovozemaljski raj, a nudi okrijepu za tijelo, um i dušu. Ovaj spoj netaknute prirode i luksuza, možda je vaša buduća tajna oaza i točno ono što vam treba u sezoni kada je u našim krajevima - ledeno i sivo.

Prekrasna priroda oslikana netaknutom florom i prostranim rižinim poljima na jedinom hinduističkom otoku muslimanske Indonezije, posljednjih je dekada postala magnet za hedoniste i brojne investitore. Stoga na Baliju ne nedostaje najraskošnijeg uživanja za sva čula. Mimo prekrasne prirode i gostoljubivog domaćeg stanovništva, koje se uspijeva oduprijeti „pozapadnjačivanju“ pa dobar dio dana provodi u pripremama za različite vjerske obrede, Baliju je pošlo za rukom postati epicentar luksuznog odmora u skladu s prirodom, pa ne nedostaje resort oaza, wellnessa, kupališta, restorana i osamljenih vila za odmor. Od najkreativnijih spa doživljaja usred bujne vegetacije prašume do street food meka i ulica nanizanih prekrasnim trgovinama s ne pretjerano razvikanim dizajnerskim imenima, Bali je wellness za oči, dušu, um i tijelo. 

 | Author:

 | Author:

 | Author:

 | Author:

 | Author:

 | Author:

Uzburkano oceansko prostranstvo i veliki valovi glavni su razlog zašto je Bali postao i omiljena destinacija australskih surfera, većinom smještenih na području Canggua. No, zbog velikih valova, ocean nije pretjerano primamljiv za kupanje, tako da su čudeno uređeni bazeni ukrašeni mozaikom, mirisnim cvijećem te svijećama apsolutni „must have“ i kriterij su bez kojeg se kuća ovdje ne može prozvati vilom. Namještene i dekorirane kao u raskošnim izdanjima poznatih časopisa o uređenju interijera, vile su namijenjene isključivo strancima, a može ih se unajmiti po poprilično razumnim cijenama. 

Ako se odlučite za ovakav 'zimski' odmor i punjenje baterija, svakako posjetite i pitomi Ubud, jedino mjesto na Baliju koje podsjeća na grad u europskom stilu i koji je svojevrsna prijestolnica joge. Ovdje većina turista pohodi neke od satova i tečajeva u prekrasnim otvorenim tradicionalnim dvoranama koje od vrućine štiti bujna vegetacija, ali i mnoštvo velikih efektnih ventilatora. Na Baliju je zdravlje imperativ, stoga, uz jogu i opuštanje, tradicionalna balineška kuhinja nudi nevjerojatnu količinu zdravih i ukusnih delicija od prirodnih sokova, vegetarijanskih i ribljih specijaliteta do slastica domaćih čokolatijera ukrašenih cvijećem. 

Zabava se odvija najvećim dijelom u području Seminyaka, Legiana i Kute, ali i u skrivenim resortima, gdje sasvim neplanirano možete naići na neke od najpoznatijih svjetskih glazbenih zvijezda (ali i zvijezda) te doživjeti provod života bez da ozbiljno ugrozite svoju financijsku stabilnost. S druge strane ako vam je do luskuza, Bali će vas tetošiti do te mjere da ćete na trenutke pomisliti da ste od miline napustili vlastito tijelo. Razmazite se!

 | Author:  | Author:  | Author:  | Author:  | Author:

 | Author:

 

V.S.

Foto: Profimedia

Komentari