Frida Kahlo, Hungarian National Gallery, Budimpešta

Više od 30 djela velike meksičke umjetnice predstavljeno je izložbom koja je stigla iz Museo Dolores Olmedo iz Mexico Cityja. Izložba uključuje autoportrete, kao i jedan od najranijih iz 1926. godine te druge slike, crteže i fotografije. Izložba je otvorena do 4. studenog.

Bruegel, Kunsthistorisches Museum, Beč

Beč je ove jeseni centralna lokacija kada su u pitanju važne umjetničke izložbe. Povodom približavanja 450. godišnjice smrti Pietera Bruegela u Beču se mogu vidjeti njegova djela iz 16. stoljeća, od kojih je do sad preživjela samo 40.

The New Berlin, 1912-1932, Royal Museums of Fine Arts, Bruxelles

Izložba posjetitelje odvodi natrag u dvije dekade između 1912. i 1932. godine za vrijeme kojih je Berlin prošao kroz turbulentne promjene, uključujući i rat. Doživljaj ova dva desetljeća u Berlinu posjetiteljima se prenosi kroz fotografije, filme, slike i skulpture. Izložba donosi djela različitih umjetnika, uključujući Otta Dixa, Raula Hausmanna, Ernsta Ludwiga Kirchnera, Kazimira Malevicha i Alexandera Rodchenka. Izložba je otvorena do 27. siječnja 2019.

Retrospektiva Alberta Giacomettija, Guggenheim Bilbao, Bilbao

Doživite djela švicarskog egzistencijalista za kojeg je Jean Paul Sartre rekao da je uvijek na pola puta između ništavila i bivanja.
Izložba je plod suradnje Muzeja Guggenheim Bilbao i pariške Fondacije Alberto et Annette Giacometti, a u sklopu nje će biti prikazana djela iz autorove kubističke i nadrealističke faze pa sve do kraja njegova života. Izložba je otvorena od 19. listopada do 24. veljače 2019.

V. S.

Foto: Profimedia