Story radio
Početna Storybook 206 prikaza 08. veljače 2019.

Zaljubljeni smo u bajkovite outfite u stilu Mary Poppins, a vi?

Recite „Supercalifragilisticexpialidocious", Mary Poppins se vratila! Nastavak kultnog Disneyevog filma o osebujnoj dadilji koju je u originalu iz 1964. glumila Julie Andrews, a u novom dijelu Emily Blunt, natjerao nas je da se ponovno zaljubimo u taštu no iznimno dragu miss Mary, ali i u čipkane košulje visokog ovratnika, duge strukirane kapute i ženstvene šešire. A izgleda da su se zaljubili i dizajneri

Mary Poppins uvijek je dolazila na istočnom vjetru - ako ste gledali original znate o čemu pričamo, a s njom su ovaj put dolepršali i neki fantastični modni trendovi. Poput dugih kaputa koji prate siluetu, ženstvenih retro detalja, ručnih putnih torbi “carpet” printa, leptir mašne kao “it” accessoirea i slavuja kao ukrasa na šeširu. Film “Povratak Mary Poppins” definitivno je u žižu zanimanja vratio neke stylish odjevne komade karakteristične za Edvardijansko doba koje nazivaju “zadnjom erom prave elegancije” (a u kojem se odvija radnja prvog dijela filma), ali i oživio modne trendove iz 1930. (vrijeme geometrijskih printeva iz doba post Art Decoa), u kojoj se vrti radnja nastavka filma.

 | Author:

 | Author:

Za kostime je zaslužna Oscarom nagrađena kostimografkinja Sandy Powell, na koju je Mary Poppins ostavila trajan dojam još dok je bila dijete. “Bio je to prvi film koji sam u životu pogledala, ili barem prvi koji pamtim. Urezala mi se u sjećanje silueta njezine haljine i kaputa, a naravno i svi ti divni songovi iz mjuzikla”, otkrila je Sandy, koja je strukiranom kaputu odala počast njegovom reinterpretacijom, pretvorivši ga u “plašt model” kobaltne boje za koju ne sumnjamo da će biti hit proljeća, baš kao i bijele čipkane košulje u kombinaciji s crnom kravatom i dugom suknjom. Najimpresivniji modni moment u filmu svakako je onaj u kojem Mary nosi haljinu sastavljenu od slapova volana koji izgledaju kao da su – nacrtani. “To je i bila poanta, jer se u filmu miješaju animirani momenti i scenografija s real life likovima. Palo mi je napamet kako bi u toj sceni njihova odjeća također mogla djelovati kao da ju je nacrtao neki animator, no trebalo je puno vremena i vještine da postignemo taj dojam”, otkrila je Powell. Možda joj je u radu osim mode s početka prošlog stoljeća pripomoglo i prisjećanje na proljetnu kolekciju Marca Jacobsa iz 2009. koja je vrvjela outfitima a la Mary Poppins. Za dozu proljetne ženstvenosti s retro prizvukom, zavirite i u ultramoderne kolekcije s potpisom Simone Rocha i Moncler.

 | Author:  | Author:

 | Author:

 

T.T.

Foto: Profimedia

 

Komentari