To je onih sat vremena koliko je kanadskom brendu Mackage trebalo da rasproda sve svoje bež kapute modela Mai (cijena 790 dolara), nakon što je Meghan prošetala u identičnom, držeći Harryja za ruku. To su ona tri mjeseca koliko se po novome treba čekati da biste mogli kupiti crne traperice velškog modnog brenda Hiut Denim,  obični „skinny jeans“ visokog struka ni po čemu poseban... osim po činjenici da je iste takve jednom obukla Meghan. „Zatrpani smo narudžbama, kaže David Hieatt, jedan od suvlasnika velške modne kompanije koja je zbog pomame za trapericama model „Dina“ koje stoje 175 funti morala povećati broj zaposlenika tj. vratiti na posao one koje je prethodno otpustila zbog smanjivvanja troškova. Slatke muke, reklo bi se.

Sve što Meghan odjene se pozlati. Ili proda za četverostruku cifru na Ebayu, poput prilično običnog crnog „Marks & Spencer“ džempera, koji je 36-godišnja buduća snaha princa Charlesa jednom odjenula i učinila ga najpoželjnijim komadom u dućanu. Mali britanski brend sunčanih naočala Finlay & Co zaradio je 20 tisuća funti doslovno preko noći, nako što su fotografi snimili Meghan kako nosi njihov model „Percy“. „Prodaja nam je u jednom danu porasla doslovno za tisuću posto“, kaže David Lochhead, jedan od vlasnika brenda. Kakva će se priča jednom vezati uz ovaj bezvremenski crni blejzer... 

Što je to s nama? Živimo li u nadi da će i nas, navučemo li cipele ili haljinu a la Meghan, i nas neki princ odvesti u novi život u kojem će jedina radna obaveza biti mahanje podanicima? Očito jer ekonomisti s „Otoka“ predviđaju kako će Meghan upumpati 150 milijuna funti u britansku ekonomiju zahvaljujući konzumentima diljem svijeta koji žele nositi što ona nosi. I ne pitaju za cijenu. Sličan je efekte imala i Kate Middleton, supruga princa Williama, no stručnjaci tvrde da je javnost još sklonija simpatičnoj Meghan. Možda zbog njenog osmijeha u kojem nema ničeg uštogljenog i lažnog, a možda i zbog prošlosti koja govori da je i ona samo osoba od krvi i mesa, sa svim svojim kosturima iz ormara, poput već jednog braka iza sebe. A možda naprosto zato što – ima ukusa!

E.M.

Foto: Profimedia