Story radio
Početna 1537 prikaza 07. ožujka 2019.

Uoči Dana žena: žene i dalje daleko od ostvarenja pune ravnopravnosti

Najveća neravnopravnost žena vidljiva je u političkoj sferi, za kojom slijedi i neravnopravnost na području ekonomije.

Gotovo 50 % svjetske populacije čine žene, no žene su i dalje daleko od ostvarenja pune ravnopravnosti u usporedbi s muškarcima. Prema najnovijem izvještaju Global Gender Gap Svjetskog gospodarskog foruma, najveća neravnopravnost žena vidljiva je u političkoj sferi, za kojom slijedi i neravnopravnost na području ekonomije. 

Za ovakvom statistikom ne zaostaje ni Hrvatska, pa je tako istraživanje koje je provela IKEA u suradnji s Ipsosom krajem 2018. godine pokazalo da je čak 60 % muškaraca u Hrvatskoj svjesno svog privilegiranog statusa na radnom mjestu u odnosu na žene, a 1/5 žena u Hrvatskoj osobno je iskusila diskriminaciju na radnom mjestu.

Ovo istraživanje potvrđuje da se od tvrtki očekuje veliki doprinos u ostvarenju pune ravnopravnosti žena. Više od četvrtine stanovnika u Hrvatskoj smatra kako bi poslodavci promjenom internih pravila trebali doprinijeti rješavanju ili smanjenju neravnopravnosti žena na radnom mjestu. 

 | Author:

Samo zajedno možemo donijeti promjenu. 

Zato je IKEA Hrvatska pokrenula inicijativu oko koje je okupila direktore pojedinih poduzeća u Hrvatskoj. Ovaj savez trenutačno okuplja tvrtke koje zapošljavaju oko 2500 zaposlenika u Hrvatskoj, a cilj je proširiti ga na što veći broj poduzeća koja će razmjenjivati znanja i interne prakse za postizanje rodno ujednačenih radnih okruženja, jednakih plaća za isti rad i jednake zastupljenosti žena i muškaraca na svim pozicijama. 

'Vjerujem da smo mi, kao poslovni lideri, odgovorni za stvaranje ravnopravnog radnog okruženja za žene i muškarce u svojim poduzećima. Zato smo pokrenuli osnivanje ovog saveza i želimo da ono postane kotač promjena. Njime želimo inspirirati druge da poduzmu još snažnije korake u prihvaćanju kulture uključivosti u svojim poduzećima. Želimo učiti jedni od drugih kako stvoriti ravnopravnija radna okruženja jer su ona bolja za naše poslovanje, zaposlenike i zaposlenice te društvo u cjelini. Zajedno smo snažniji i možemo imati veći utjecaj', istaknuo je Stefan Vanoverbeke, direktor IKEA Jugoistočna Europa.  

Inicijativa o pokretanju saveza nastala je u suradnji s Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj i uz podršku Veleposlanstva Švedske u Republici Hrvatskoj, a nakon potpisivanja Povelje o raznolikosti, dokumenta kojim se potpisnici obvezuju na provođenje politike raznolikosti i nediskriminacije u svojim radnim sredinama. 

Savezu su se pridružile tvrtke švedskog porijekla u Hrvatskoj, uključujući Tele2, Oriflame, AstraZeneca, ali i neka od najuspješnijih hrvatskih poduzeća, Atlantic Grupa i Coca-Cola HBC Hrvatska. 

Komentari