Story radio
Početna Vijesti 34 prikaza 17. kolovoza 2016.

Ljepša strana sporta: Ove ljepotice brane hrvatske boje u Riju

olimpijke

Odavno je prošlo vrijeme kad je ženski sport bio rezerviran za grube muškobanjaste žene. Današnje sportašice itekako paze na svoj izgled, te nakon napornih treninga vole svratiti do salona za uljepšavanje. Svojom ljepotom, širokim osmijehom i karizmom ističu se hrvatske olimpijke kojima nisu potrebni sati provedeni u rukama profesionalaca kako bi blistale. Apsolutna kraljica u bacanju diska već je godinama Sandra Perković, koja se nakon Londona, olimpijskim zlatom okitila i u Riju. Lijepa Zagrepčanka oduvijek je osvajala svojom opuštenošću i ležernošću, koja joj odlično pristaje. Ipak, nikad nije skrivala da se obožava dotjerati pa svaki put kad prisustuje nekom eventu zadivi svojom pojavom.

Vencanje Severine Vuckovic i Igora Kojica | Author: Sandra Perković

Let's do this 🙈 #Work #TeamSP

A photo posted by Sandra Perkovic (@discus70queen) on

Svima su se pod kožu uvukle i simpatične sestre Lucija i Ana Zaninović, inače jednojajčane blizanke. Uvijek nasmijane Splićanke rijetko tko razlikuje, a svojom prirodnom ljepotom donose pravo osvježenje na taekwondo terene. Lijepe sestre ne natječu se u istoj kategoriji pa ne mogu doći u situaciju da se bore jedna protiv druge. 
Lucija i Ana 3 Zaninovic Web | Author:
Ove godine po prvi put je Hrvatska imala predstavnicu u judu. Riječ je o zanosnoj Splićanki Barbari Matić. Iako je 21-godišnja crnka izgubila već u prvom nastupu, mnogi su se složili da ju je bila milina gledati. 
A photo posted by Barbara Matić (@barbimatic) on
A photo posted by Barbara Matić (@barbimatic) on
Svoj nastup na Olimpijskim igrama izborila je i skakačica u vis Ana Šimić. Lijepa plavuša godinama uspješno gradi karijeru, a poseban interes za ovu disciplinu može zahvaliti kolegici Blanki Vlašić. Ana još uvijek čeka prvi nastup u Riju, a do tada vrijeme krati družeći se s ostalim hrvatskim olimpijkama. Na svom Instagram profilu često objavljuje njihove fotografije kojima pokazuje koliko su naše cure dobro kliknule te da i opuštenim trenucima zrače ljepotom. Na posljednjoj fotografiji pozirala je uz trkačicu Andreu Ivančević i maratonku Mateu Matošević
#olympics #rio2016 #croatia #uritmurija #HOO 💣🤗 A photo posted by ana simic (@simicka14) on
Priča Zagrepčanke Mateje Matošević zvuči nevjerojatno. Počela je trčati tek sa 17 godina, da bi se s napunjenih 27 plasirala na Olimpijske igre. Uz sve sportske uspjehe diplomirala je pravo. Svojim širokim osmijehom Matea nikoga ne ostavlja ravnodušnim te svima prenosi svoju energiju kojom zrači.
#Croatia u ❤ #teamcroatia #cro #love #olympics #Rio20164 A photo posted by Matea Matosevic (@matea_matosevic) on
Na svojim prvim Olimpijskim igrama natječe se 21-godišnja Sara Kolak, koja je napravila pravi mali podvig u Riju. U finale bacanja koplja plasirala se hicem koji je postavio novi hrvatski rekord.  Dubrovčanka Ana Konjuh od Igara se nažalost oprostila u prvom nastupu. Osamnaestogodišnja tenisačica osvaja svojim širokim osmijehom i duboko plavim očima. 
Ajmooo HRVATSKAAA !!! #worldcup2014 #letsgoboys A photo posted by Ana Konjuh (@anakonjuh) on
Jedna od najdugovječnijih sportašica je srebrna iz Pekinga u skoku u vis Blanka Vlašić. Svojim vitkim nogama i isklesanim trbuhom uvijek je plijenila pažnju, a zauvijek će se pamtiti njezin pobjednički ples kojim je svima mamila osmijeh na lice.
Blanka Vlašić  | Author:
    Autor: A.S. Foto: Arhiva Storyja, Instagram

Komentari