Story radio
Početna Vijesti 8292 prikaza 15. siječnja 2017.

Omiljeni turski glumac oženio se drugi put

Turski glumac

Kako donose turski i arapski mediji, vjenčanje je upriličeno 25. prosinca 2016. u Istanbulu. Luksuznoj ceremoniji održanoj u CVK Hotelu prisustvovale su brojne javne osobe iz Turske, među kojima je bila i glumica Meryem Uzerli, ostali Muratovi kolege iz sapunica, ali i sportaši. Iako je par u ceremoniju uvrstio i turske i marokanske narodne običaje, kad su snimke s vjenčanja procurile u javnost, sunarodnjaci su, pogledavši ih, Muratu zamjerili na, kako kažu, marokanskom vjenčanju. No supružnici se nisu previše obazirali na optužbe nego uživaju u svojoj ljubavi. 'Sreća je kad se možeš udati za najboljeg prijatelja. Uvijek ćemo držati do zavjeta koje smo izrekli - i u trenucima kad sija sunce, i u vrijeme oluja', rekla je Iman. Ljepotica koja je titulu Miss Maroka ponijela 2006., da bi zatim 2009. bila proglašena drugom najljepšom ženom arapskog svijeta, 37-godišnjaka iz gradića Konya upoznala je početkom prošle godine u Londonu. Naime, Iman već neko vrijeme živi u britanskoj prijestolnici gdje je studirala i radi, a glumac kojeg je domaća publika zavoljela u seriji ‘Asi’ u Engleskoj je boravio poslovno. Kako i gdje su se upoznali, nije poznato, no Iman je za Murata navodno čula i prije jer su se njegove serije prikazivale u Maroku. Par je neko vrijeme tajio vezu, no njegovi su osjećaji bili toliko snažni da ju je nakon samo nekoliko mjeseci zaprosio. A kako prenose turski mediji, to nije napravio osobno već je u njegovo ime ljepoticu isprosio - predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan! Pišu da je navodno putem aplikacije FaceTime kontaktirao s njezinom obitelji i isprosio ruku njihove kćeri. Oduševljeni roditelji odmah su pristali i već 14. prosinca zajedno su organizirali proslavu zaruka. I ona je ponovno održana u Turskoj, točnije u Adani, gradu na jugu zemlje gdje živi njegova obitelj. No obiteljsko gnijezdo par neće sviti na Bosporu nego, kako donose neki mediji, u Los Angelesu.

Murat Yildrum | Author:
Murat je prije Iman bio u braku s kolegicom Burçin Terzioglu. Upoznali su se 2006. na setu serije ‘Oluja’ i ubrzo shvatili da gaje snažne emocije jedno prema drugome. 'Da sam se zaljubio, shvatio sam na setu kad smo već snimali. U jednoj sceni izjavio sam joj ljubav gledajući je u oči. No to nije bila samo gluma, doista sam to mislio', otkrio je donedavno jedan od tamošnjih najpoželjnijih neženja koji je 2008. Burçin odveo pred oltar. Iako je bio zaljubljen, navodno se još nije planirao skrasiti, a na to ga je ‘natjerala’ neobična igra sudbine. Naime, kako je u to vrijeme snimao seriju ‘Asi’, u kojoj mu je partnerica bila jedna od najljepših turskih glumica Tuba Büyüküstün, njegova je 36-godišnja djevojka postala ljubomorna. Zbog toga ga je odlučila iznenaditi na setu, no na putu u Antakyju, gdje je markantni Murat snimao, doživjela je prometnu nesreću. To ga je toliko šokiralo da jednostavno više nije htio gubiti ni trenutak i odlučio ju je zaprositi. 'To sam napravio u trenutku dok smo se svađali. Burçin me pitala što želim od nje, a ja sam joj rekao da se želim oženiti njome. Tako je završila i prepirka', prepričao je jednom prilikom. No u srpnju 2014. godine objavili su da se razvode. 'Zajedno smo odlučili staviti točku na naš brak', napisali su u priopćenju za medije. Razlog nije poznat, no nagađa se da su tome kumovale njegove navodne prevare i sklonost opijatima. Nakon svega par je ostao u prijateljskim odnosima.
Murat | Author:
'Vjerujem da nakon svega lošeg što ti se dogodi u životu dolazi nešto dobro. Ako ne razmišljaš tako, ne možeš preživjeti. Postojali su trenuci u kojima zbog napisa u novinama nisam željela izaći iz kreveta ujutro. Jako su me povrijedili oni koji ne znaju ništa o mom životu, niti znaju išta o tome što se događa, a pišu svašta. Trenutačno više ne dopuštam nikome da me povrijedi. Danas sam puno snažnija nego prije', objasnila je Burçin u intervjuu koji je dala nakon razvoda. Za razliku od nje, Murat je davao samo šture izjave, klonio se kamera i uživao u društvu prijatelja daleko od očiju javnosti. Roditelji su ga odgajali u tradicionalnom duhu, da bude tolerantan i pošten. U Istanbul se doselio nakon srednje škole, gdje je upisao inženjerstvo na Sveučilištu Yıldız Teknik. Iako ga je uspješno završio, sudbina ga je odvela u drugom smjeru.
vjencanje Murat | Author:
'Najveći mi je san bio svirati bubnjeve na velikom koncertu, ali to mi se nije ostvarilo. Svirao sam samo u grupama svojih prijatelja. Jedanput je u dvorište fakulteta došla jedna lijepa djevojka. Rekla je da igraju predstavu i pitala nas želimo li doći pogledati. Prijatelju se djevojka svidjela pa nas je prisilio da odemo pogledati. Bila je to predstava Cana Yücela ‘Proljetni ekvinocij’ i sjećam se da sam tijekom predstave umirao od smijeha. Jako mi se svidio glumac Volkan Sümbül, na pozornici je bio poput Jerryja Lewisa. Poželio sam biti na njegovu mjestu, a sljedeće sam im se godine pridružio', ispričao je jednom prilikom, tada i ne sluteći da je donio najbolju odluku u životu.   Autor: Nikolina Kunić Foto: Privatni album  

Komentari