Story radio
Početna Vijesti 48 prikaza 09. veljače 2017.

Porezna uprava zatvorila restoran Lepe Brene

lepa brena
Početak godine nije im donio dobroga, barem u poslovnom području. Porezna uprava privremeno je zatvorila restoran 56-godišnje Lepe Brene i njezina supruga, 53-godišnjeg  Bobe Živojinovića, piše Kurir. Dodaje kako je na vratima ugostiteljskog objekta osvanuo lokot, a u priopćenju je navedeno da je mjesto zatvoreno zbog 'neevidentiranja poreza', točnije, zbog neizdavanja fiskalnih računa.
Lepa Brena nije jedina vlasnica koja je naprasito prestala s radom u jeku sezone na Zlatiboru. Uz njezin, zatvoreno je još 11 restorana. U Poreznoj upravi potvrdili su da su pokrenuli postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti i mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti od sedam do 14 dana.
Na vratima restorana pjevačice stoji natpis da usluge njihova ugostiteljskog objekta gosti mogu koristiti u obližnjem restoranu. Ni pjevačica ni bivši tenisač nisu bili dostupni za komentar zatvaranja restorana. Srpski mediji pišu kako ovo nije prvi slučaj da prozivaju Brenu za izbjegavanje plaćanja poreza. Prošle godine prodala je većinski dio svoje Grand produkcije američkoj KKR fondaciji. Amerikancima je tvrtku prodala, pisali su srpski mediji, preko off shore kompanije kako bi izbjegla plaćanje poreza, pa su je inspektori zvali na razgovor, no nije poznato kako je opravdala takav potez. Autor: M.D. Foto: Arhiva Story

Komentari