Ona je mlada, talentirana umjetnica koja živi za pjesmu, ples i glumu što svojim brojnim postignućima neprestano dokazuje. Riječ je o Manueli Svorcan, 28-godišnjoj domaćoj glumici i pjevačici  koja iza sebe ima devet mjuzikala i preko nakoliko predstava, čija zarazna energija vas nikako ne može zaobići.

Preko nekoliko puta nagrađena je zbog svojih glumačkih umijeća, glumila je uz bok s Nedom Arnerić, Natašom Janjić, Tihanom Lazović i mnogim drugim renomiranim glumačkim imenima, a pod redateljskom palicom Barbare Vekarić u filmovima 'Aleksi' I 'Nitko nije savršen' ostvarila je neke od svojih najvećih uspjeha. Ritam glazbe je pokreće na ples, pa tako radi I kao plesni instruktor, ali najveća strast joj je ipak pjevanje u kojem, s obzirom na svoj iznimni vokal, naprosto briljira. Stoga ne čudi da je Manuela punom snagom krenula u građenje svoje pjevačke karijere izdavši sing ‘Zamisli’ u produkciji Dallas Recordsa koji premijerno možete vidjeti na Story.hr-u. Tim povodom, 28-godišnjakinja otkrila nam je što joj je inspiracija u pisanju, koji joj je najveći uspjeh u životu, te kako njen dečko reagira na njene uspjehe.

Iako vam nije prva pjesma koju ste snimili u životu, ovo je vaša prva autorska pjesma s kojom ste ozbiljno zakoračili u glazbenu karijeru. Što vam je bila inspiracija za tekst?

Da, rekla bih da je u svakom slučaju ozbiljnije jer sam odraslija, zrelija i zato što je polu autorska, naime glavna sam i odgovorna za tekst i u tom smislu je cijela priča istinitija, osobnija, pjesma prožeta mojim osjećajima i događajima, onim nečim što te u konačnici nekad u životu obilježi. Pjesma je ljubavne tematike, neke lekcije moraju postojati u životu i sve te to na nekin način jača i gradi...sve u svemu, zahvalna sam svakoj osobi koja me na neki način kroz život obilježila. 

Autori glazbe: Silvio Pasarić, Domagoj Perišić; Autor teksta: Manuela Svorcan ; Autori aranžmana: Silvio Pasarić, Domagoj Perišić; Glazbeni producent: Silvio Pasarić (Sipa music); Redatelj: Luka Sepčić; Direktor fotografije: Filip Tot; Montažer: Ivan Bilić; Produkcija: SESTRICE; Odjeća i Styling: BiteMyStyle by Zoran Aragović; Hair: Davor Hair&Soul; Make Up: Martina Šimić- Salon za Uljepšavanje MarTina; Posebna zahvala: Cvjetna Galerija Kalista 

Kako je prošlo snimanje spota? Domaći glumac Slavko Sobin je s vama u spotu, zašto baš on?

Snimanje spota je ispalo izvanredno. Zaista sam zahvalna, što sam odabrala baš ovaj tim koji je radio na spotu. Na stranu što su svi veliki profesionalci, mi smo prvenstveno prijatelji i definitivno su mi ogromna podrška. Ono što je bitno, u spotu se pojavljuje prvenstveno moj prijatelj, a onda sve ostalo, glumac Slavko Sobin, koji je jedna divna osoba, imamo privatno intenzivnu energiju tako da nam je cijelo snimanje prošlo kao igra i zabava. Zahvalan je partner, nema neugodnih momenata što je užasno bitno na setu.I jako mi je zgodan. Zajedno smo radili prije nekoliko godina mjuzikl Diokles, tako da se zapravo već dugo znamo i od tada traje to prijateljstvo. 

Koji je bio onaj trenutak u životu kada ste shvatili da je glazba I gluma ono s čime se želite baviti?

Nikada se nije dogodio trenutak da sam ja sebi rekla, ok ovo je ono što želim raditi već sam se jednostavno s time rodila. Prošlog ljeta dogodio se katarzični trenutak u kojem sam shvatila da radim pravu stvar. Rodom sam iz Pule i od malena sam iz dvorišta gledala vatromet iz naše Arene dok je trajao Pula Film Festival. Rijetko bih išla do grada jer su bila takva vremena da si ne bih ni kuglicu sladoleda mogla priuštiti pa sam samo gledala iz dvorišta i zamišljala da jednoga dana budem na toj pozornici. I evo, nekoliko godina nakon, stala sam i ja na tu pozornicu s dva filma u kojima sam imala ulogu. Srce mi se htjelo raspuknuti. Dan danas se naježim kada se prisjetim. 

Završili ste I Akademiju glume u Londonu, kako bi opisali to iskustvo?

Jesam, dugogodišnja želja mi je također bila odlazak u London na akademiju za mjuzikl i to se isto dogodilo. U Londonu je red, rad i disciplina, skupila sam jako puno znanja, iskustva, ogromna je konkurencija i tamo ljudi stvarno rade, veliki su profesionalci.

Nedavno je I film ‘Nitko nije savršen’ u kojem glumite dobio prestižnu nagradu Coven festivala za najbolji internacionalni film. Kakav je osjećaj dobiti tako veliko priznanje za svoj rad?

Kratkometražni film Nitko nije savršen/Mouth Of Truth mlade redateljice Barbare Vekarić u kojem glumim jednu od glavnih uloga uz mladu glumicu Tenu Pataky, obišao je cijelu Hrvatsku, regiju i svijet. Do sad smo bili na 25 festivala diljem svijeta, bili smo nominirani za najbolji kratkometražni film u Berlinu na KUKI festivalu for Children and Youth, a na Coven festivalu u San Franciscu dobili smo nagradu za najbolji internacionalni film. Cijela ekipa je i više nego sretna. Dobiti priznanje za cjelokupni proces je od iznimne važnosti iako jednostavno od količine rada ponekad ne stignem doživjeti uspjeh, tek nakon nekog vremena s odmakom sve proživim.

Čije su oči ipak najponosnije kada vide sve vaše uspjehe?

Kao što sam prije rekla, kada uspijem doživjeti uspjeh, onda su ipak moje oči najponosnije jer ipak radim sve sama, maksimalno pošteno, potkrijepljujući svojim talentom i svakodnevnim radom..a onda su tu obitelj, partner, najbliži prijatelji koji sa mnom dijele to isto veselje...oni nešto prije mene dožive moj ‘uspjeh’. 

Spomenuli ste partnera. Kako se on nosi s vašim uspjesima I je li vam on inspiracija u pisanju pjesama?

A dečko..dečko je super i zgodan i pametan. On mi je velika podrška, osoba puna razumijevanja, tolerancije, rame za sreću i tugu, reklo bi se. Ne bih rekla da me nužno on inspirira za pisanje pjesama, ali kao osoba u mom životu, i ono što mi znači i kakvom me čini u smislu osjećaja svakako da. Iako, nekako je obostrani dogovor da našu vezu ne pokazujemo na društvenim mrežama, već nam one služe za zezanciju i posao. Nas dvoje smo ipak samo nas dvoje i ne moraju svi sve znati, pogotovo zato što smo oboje u sličnom poslu. Našu ljubav čuvamo za sebe i to nam je za sad najbitnije.