Kroz posljednjih nekoliko godina hrvatska obala postala je središtem najboljih festivala i zabava s nekim od najatraktivnijih i najslušanijih izvođača na svjetskoj razini. Među brojnim destinacijama namijenjenim dobroj zabavi s izvrsnom glazbenom pozadinom je svakako i maleno Tisno, čija plaža pod imenom Garden Resort udomljava nekoliko jakih inozemnih festivala. Tako će na devetom po redu SunceBeat Festivalu u Tisnome, uz brojna atraktivna muška DJ imena, nastupiti nekoliko pripadnica ljepšeg spola koje nevjerojatno koketiraju miksetom, a jedna od njih je i Njujorčanka Natasha Diggs u koju su se zaljubili domaći ljubitelji dobrog zvuka te kojoj je ovo prvi nastup u Hrvatskoj.

'Od malena sam voljela glazbu, a kako sam odrastala, počela sam sama 'kopati' i tražiti izvanrednu glazbu. Što sam ju više imala prilike dijeliti s ljudima oko sebe, to sam se osjećala ispunjenije, a razmjena energije, znanja i dobrog zvuka samo je bila 'točka na i' mojoj ljubavi prema glazbi. Tada sam shvatila da je to smisao mog života - ljudima donositi ples, radost, osmijeh i razbibrigu', priča za Story.hr lijepa Natasha, čije glazbene setove najčešće karakterizira vedrina, plesna melodija, sirovi, ali euforčni zvukovi te snažni vokali. Kaže kako i sama jako voli ples te je u jednom trenutku života željela biti plesačica.

Osim plesa, Natashu privlači i moda što je vidljivo iz njezinih kombinacija zbog kojih privlači poglede gdje god da se pojavi, a njezina publika uvijek se gura u prve redove ne bi li, osim ušiju, počastila i oči. 'Spojila sam glazbu, ples i modu u jednu funkcionalnu cjelinu i zaista uživam jer radim ono što živim', objašnjava jedna od žena koja se probila u području umjetnosti kojim dominiraju muškarci. Ipak, s tom činjenicom nema problema.

'Volim to što sam žena i što na ženski način pridonosim širenju perspektive i smjera djelovanja u našoj industriji kojom su prije vladali samo muškarci. Naravno da sam kao žena, poput onih u drugim poslovima, doživjela razne sekstičke ili nepoštene situacije samo jer sam žensko. Ipak, osjećam se blagoslovljeno što sam se uspjela okružiti prekrasnim muškarcima i ženama koji su bili moja inspiracija i učitelji te me poticali i podržavali iz dana u dan', otvoreno priznaje umjetnica koja će od 18. do 25. srpnja boraviti u Tisnome, uz ostala poznata DJ imena poput Jayde G, Motor City Drum Ensamblea, Kerrija Chandlera, Joeyja Negra, Jeremyja Undergrounda i brojnih drugih.

Iako u Hrvatskoj još nije imala priliku nastupiti, Lijepu Našu posjetila je privatno te se zaljubila u ono što doživjela. 'Smatram da su ljudi u Hrvatskoj izuzetno topli, a zemlja je sama po sebi prekrasna. Jedva čekam povezati se s domaćim ljudima putem glazbe i svirati na ovogodišnjem SunceBeatu. Također, planiram malo više istražiti ovu magično lijepu zemlju!' uzbuđeno otkriva Natasha koja će domaće partijanere svojom glazbenom pričom 'izbiti iz cipela' drugog i četvrtog dana festivala.

Da biti poznat nije uvijek lako, Natasha je potvrdila kroz anegdotu koju nikada neće zaboraviti. 'Jedan od posjetitelja mog nastupa u Chicagu je bio malo previše euforičan oko svega, a sjećam se i da je prodavao kolače s marihuanom pa je vjerojatno i sam pojeo koji. Dok sam ja još svirala, on je pronašao način da dođe do backstagea te mi je tamo priredio svoje kolačiće, sve popunio raznim ukrasima za proslave i napravio mi nevjerojatnu dobrodošlicu. Bilo mi je sve to jako simpatično, malo pretjerano, ali smiješno. Moji promotori su bili u šoku i smatrali ga pravom uhodom!' kroz smijeh se prisjeća talentirana ljepotica.

Kako bi zamorni dio njezina posla ipak bio lakši, roditelji i prijatelji pružaju joj veliku podršku koja u njoj budi jaku inspiraciju. 'Moji bližnji su izrazito sretni jer radim ono što najviše volim te što imam priliku puno putovati i upoznavati druge ljude i kulture, a tako im i davati dio sebe kroz svoj rad. Mislim da je moja majka najsretnija što sam, nakon godina silnog donošenja novih ploča u svoju malenu sobu, ipak uspjela nešto napraviti od toga', ističe Natasha te dodaje kako nikada ne bi mijenjala svoj posao ni za što drugo.

Da nije jedna od headlinera SunceBeata, Natasha kaže kako bi došla kao posjetiteljica i to iz vrlo jasnog razloga: 'Festival nudi nevjerojatno dobar lineup koji uključuje brojne međunarodne izvođače, povezuje ljude s raznih krajeva svijeta u jedan zajednički svijet i sve to na očaravajućoj hrvatskoj obali!'