Za potrebe svog novog projekta „Lokalno prepoznatljiv suvenir plod ruku kreativnih žena“ sufinanciranog bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 892.947,72 KN, škola CALLEGARI objavila je NATJEČAJ ZA MODNE KOLEKCIJE. Na temelju originalnih modnih kolekcija pristiglih na Natječaj škola Callegari izradit će ženske odjevne predmete i modne dodatke - destinacijski prepoznatljive suvenire Zagreba, Splita i Rijeke.

Do 1. rujna 2019. na Natječaj se mogu prijaviti dosad neobjavljene i nerealizirane modne kolekcije inspirirane lokalnim podnebljem, etno motivima, tradicijskim materijalima i tehnikama koje su ujedno dizajnerski atraktivne, moderne i nosive. Prijavljene kolekcije trebaju osigurati apliciranje lokalno prepoznatljivog simbola grada Zagreba ili Splita ili Rijeke koji je predmet drugog Natječaja. Nagrađene će biti tri najbolje modne kolekcije, a sve modne kreacije odabrane za izradu suvenira intenzivno će se promovirati kroz niz projektnih aktivnosti.

Više informacija: https://www.callegari.hr/eu-projekti/projekti/natjecaj-za-modne-kolekcije-lokalno-prepoznatljiv-suvenir-plod-ruku-kreativnih-zena/

BESPLATNO OBRAZOVANJE ZA NEZAPOSLENE ŽENE U ZAGREBU, SPLITU I RIJECI

U okviru istog projekta i ujedno za svoju 25. godišnjicu obrazovnog djelovanja u Hrvatskoj, škola Callegari nezaposlenim kreativnim ženama svih dobnih skupina i prethodnog obrazovanja poklanja besplatno osposobljavanje za izradu odjevnih predmeta - suvenira želeći im pružiti nove prilike za (samo)zapošljavanje.

Tijekom višemjesečne edukacije žene će imati priliku naučiti osnove dizajniranja, krojenja, šivanja i ukrašavanja ženskih odjevnih predmeta i modnih dodataka, kao i educirati se o mogućnostima (samo)zapošljavanja i plasiranja na tržište vlastitih rukotvorina.

Više informacija: https://callegari.hr/eu-projekti/projekti/lokalno-prepoznatljiv-suvenir-plod-ruku-kreativnih-zena-2-2

CALLEGARI - VODEĆA ŠKOLA u Hrvatskoj za obrazovanje u području MODE, MAKE-UPA i DIZAJNA INTERIJERA

Zahvaljujući jedinstvenim programima modnog dizajniranja, konstrukcije i modeliranja odjeće, makeupa i stiliziranja kose, dizajna interijera i namještaja te poduzetništva, škola Callegari svojim polaznicima u Zagrebu, Splitu i Rijeci omogućuje iznimno visoku zapošljivost.

Callegarijevi polaznici pojedinci su različite dobi i prethodnog obrazovanja koji se u školu dolaze osposobiti ili usavršiti: neki dolaze odmah nakon završetka srednje škole, drugi u kasnijim životnim razdobljima kako bi ostvarili promjenu zanimanja, treći nakon fakultetske izobrazbe kako bi stekli dodatna i na tržištu tražena specijalizirana znanja i vještine. U četvrt stoljeća djelovanja u Hrvatskoj, školu Callegari završilo je nekoliko tisuća polaznika među kojima su danas vodeći domaći modni kreatori, vizažisti i dizajneri interijera.

Callegari je jedina škola u Hrvatskoj koja omogućuje cjelovito osposobljavanje za vizažista (korektivno šminkanje; makeup za fotografiju, TV i film; kazališna šminka) upotrebljavajući u učionicama šminku vodećih profesionalnih brandova. Callegari je i prva škola u Hrvatskoj koja profesionalnim vizažistima omogućuje usavršavanje u make-upu za editorijale visoke mode.

Callegari je vodeća škola za dizajn interijera koja kroz tri godine školovanja i konkretne projektne zadatke obrazuje polaznike za kompletno projektiranje interijera stambenih i poslovnih prostora te poduzetništvo u interijerima. Callegari je i prva škola u Hrvatskoj koja nudi edukaciju za 3D renderiranja i vizualizacije interijera pomoću Enscapea i Lumiona.

Callegarijevi polaznici modnih programa uče jedinstvenu i originalnu talijansku metodologiju konstrukcije odjevnih predmeta koja je dobitnik niza domaćih i međunarodnih priznanja za kvalitetu i jednostavnost primjene što im omogućuje da svoje modne kreacije izlažu ravnopravno uz bok vodećih domaćih modnih kreatora na modnim manifestacijama poput Zagreb Fashion Destinationa, Montura Split Fashion Destinationa, Riječkih stepenica, Zadar Fashion Nightsa, Europe Future Fashiona, Sajma vjenčanja Zagreb, Beauty & Hair Expa Zagreb, Miss Adriatic, Etno revije Vinkovci, itd.

Foto by: Antonio Stipinović

Tradicija i kvaliteta Callegarijevih programa te veliko iskustvo u izradi modnih kolekcija koje je škola stekla tijekom priprema za brojne nastupe na preko 50 modnih revija u vlastitoj organizaciji te na nizu domaćih modnih manifestacija garancija su za kvalitetu odjevnih predmeta/modnih dodataka – suvenira koji će se izraditi kroz ovaj novi modno - turistički projekt škole Callegari. Za nezaposlene kreativne žene to je prilika koja se ne propušta!

Više informacija: www.callegari.hr

POZIV DIZAJNERIMA I UMJETNICIMA NA NATJEČAJ ZA ORIGINALNI DIZAJN LOKALNO PREPOZNATLJIVOG SIMBOLA GRADA ZAGREBA, SPLITA I RIJEKE

Kako bi osigurala kvalitetu, originalnost i turističku atraktivnost suvenira - ženskih odjevnih predmeta i modnih dodataka koje će osmisliti i izraditi kroz svoj najnoviji EU projekt, Callegari – talijanska škola mode i dizajna raspisala je Natječaj za originalni dizajn lokalno prepoznatljivog simbola grada Zagreba, grada Splita i grada Rijeke. Ovim natječajem Callegari poziva sve zainteresirane dizajnere i umjetnike da osmisle inovativan, destinacijski prepoznatljiv, kulturno – povijesno i estetski vrijedan te ujedno suvremen dizajn simbola grada Zagreba, Splita i Rijeke koje će aplicirati na dizajnerske modne kolekcije.

Svojim odazivom na ovaj natječaj, dizajneri će u značajnoj mjeri doprinijeti kvaliteti provedbe EU projekta Lokalno prepoznatljiv suvenir plod ruku kreativnih žena ne samo u vidu kvalitete finalnih proizvoda, već i podizanjem kvalitete obrazovanja korisnica projekta – nezaposlenih žena koje će se besplatno osposobiti za izradu odjevnih predmeta – suvenira te kroz primjere dobre proizvodne prakse steći poticaj, smjernice i kompetencije za uključivanje na tržište rada.

Tri najbolja dizajnerska rješenja (po 1 za simbol pojedinog Grada) biti će nagrađena novčanim nagradama. Također, kroz niz projektnih aktivnosti intenzivno će se promovirati radovi pobjednika, svih finalista Natječaja i sva rješenja simbola koja će se aplicirati na izrađene suvenire – modne kolekcije.

Više informacija: https://callegari.hr/eu-projekti/projekti/lokalno-prepoznatljiv-suvenir-plod-ruku-kreativnih-zena-natjecaj